среда, 28. јул 2021.

Kултурно лето 2021: ИЗЛОЖВА СЛИКА ИВАНЕ СТРУГАРЕВИЋ

организатор програма: Градска библиотека "Атанасије Стојковић" Рума
место одржавања: Завичајни музеј Рума
средa 29. јул у 20 часова 


Kултурно лето 2021 

ИЗЛОЖВА СЛИКА ИВАНЕ СТРУГАРЕВИЋ

"КРЕТАЊЕ" 

У оквиру овогодишњег Културног лета, у Завичајном музеју у Руми, а у заједничкој организацији Музеја и Библиотеке, биће представљена изложба слика уметнице Иване Стругаревић, иначе њена 19. самостална изложба. На изложби ће бити представљени радови из циклуса "Кретање" на коме је уметница радила 6 година. Изложба ће бити отворена 29. јула у 20 часова, а моћи ће се погледати до 20. августа 2021. године.

ИВАНА СТРУГАРЕВИЋ је дипломирала Сценографију на Факултету за уметност и дизајн.
До сада је реализовала 18 самосталних изложби слика.
Учесник је и бројних сликарских сазива али и различитих пројеката. Швајцарска галерија – Fragileexpress, Ивану је уврстила међу своје уметнике које заступа, те се неколико њених слика налази у њиховој понуди.
О делима уметнице писали су истакнути уметници, ликовни критичари и историчари уметности.
Оснивач је бренда – SI UNIQUE SILK, линије уникатних свилених марама и председник је уметничког Удружења за унапређење уметности – CUSOT.

КРЕТАЊЕ
"Циклус – Кретање настао је као одговор на моју унутрашњу потребу да уметност ослободим форме, јасних приказа и дефиниција.
Углавном, моја инспирација потиче из онога што је несвесно а базира се на дубоким осећајима, мислима, запажањима.
Из тог разлога, временом сам схватила, да би у целости моја уметност била у складу са мојом маштом, мора бити апстрактна. Дакле, без јасних фигура, јер ми је већ сасвим довољно да скоро све што видим голим оком има форму или облик. Људи, куће, аутомобили, улице... чак и небо које је тако слободно, огромно и своје, на слици буде дефинисано и затворено, заробљено. Из тог разлога, пре свега, себе саму сам желела ослободити форме и препустити се сасвим другачијем свету где границе нису видљиве...
Циклус – Кретање је мој бег од стварности и моја жеља да бар мало уз уметност човек може побећи у неке другачије пределе, измаштане догађаје и измишљене светове, где машта постаје једина водиља." И. С.

Нема коментара:

Постави коментар