уторак, 13. јул 2021.

Културно лето - Сусрети фолклорних ансамбала

 

Културно лето  

Сусрети фолклорних ансамбала 


Традиција, игра, песма, обичаји - фолклорно богатство нашег народа важан је сегмент овогодишње манифестације Културно лето 2021, па ће тако у петак 16. јула и суботу 17. јула, на Градском тргу у Руми, бити одржани сусрети фолклорних ансабала из наше општине.

У петак од 19.30 румски АНИП "Бранко Радичевић" представиће се публици у пуном саставу са пет дечијих група, са припремним саставом, са извођачким саставом и народним оркестром. Припремљен је богат и шаренолик програм у коме ће публика сигурно уживати, а сам наступ чланови румског АНИП-а ишчекују са нестрпљењем, јер ће ово бити њихов први велики концерт у Руми од 2019. године.

У суботу 17. јула, такође од 19.30 часова, Румљанима ће сву лепоту културног наслеђа презентовати сеоска културно уметничка друштва из наше општине и то: "Бисер" из Путинаца, КУД "Жарковац" из Жарковца и "Десанка Максимовић" из Хртковаца.

Припремљен је разноврстан и занимљив програм у коме ће учестовати дечија група, припремни и извођачки састав КУД "Жарковац", средњи ансамбл КУД "Десанка Максимовић" из Хртковаца, који ће између осталог, играти влашке игре и банатску хумореску - Буре. Своје умеће приказаће дечији ансабл путиначког "Бисера", који је недавно имао запажен наступ на фестивалу "Златни опанак" у Ваљеву, а посебно инспиративна биће "Поступаоница - приказ обичаја у Срему када дете проходава", у изведби ветеранског састава из Путинаца.

Још много тога интересантног очекује све оне који у петак и суботу дођу на Градски трг да погледају сусрете фолклорних ансамбала наша општине.


Нема коментара:

Постави коментар