понедељак, 12. јул 2021.

Промоција романа "КАРУСЕЛ ВРЕМЕНА"

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" Рума
среда 14. јул у 19 часова
читаоница
улаз слободан

Промоција романа
"КАРУСЕЛ ВРЕМЕНА"
Дарка Шекуткоског

У среду, 14. јула са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке биће одржана промоција романа Дарка Шекуткоског "КАРУСЕЛ ВРЕМЕНА".
"Вишеслојна прича по питању универзалних дилема човека. Аутор је креирао роман за младе и старије тинејџере а у самом епицентру овог романа је жена данашњице - активна, динамична, пријемчива и пре свега - женствена!" (извор: НАРОДНА КЊИГА - Београд)
Дарко Шекуткоски живи и ствара тренутно на острву Крит у Грчкој. Школовао се у Аустрији, Хрватској и Србији. Међутим, немирни дух и турбулетни Балкан заједно су условили то да је 1982., још као двадесетогодишњак отишао у Ирак и задржао се тамо шест месеци, недалеко од Багдада и осетио дух пустиње, мирис оријента и лепоту прекрасних звезданих ноћи Месопотамије уз миловање прелепе Асирке Моне и звонак глас њених песама, чије речи није могао да разуме. Уплетен у Монине чари, опијен љубављу, испијен од прохтева њене разузданости, он ипак успева да се домогне поново Београда, села Голубинаца, доживи дах учмалости сремачких кафана у којима су конобарице младе и пишу рецке онима који изостану, сем у случају, а то је оправдано, уколико се дотични није упутио заувек и остао у некој од парцела сеоског гробља.
Само писање романа је започео након завршетка грађанског рата у Југославији, распада државе и његовог поновног одласка у иностранство, овога пута у Грчку, на Крит.
Тамо се задржао до данашњих дана, готово четврт века, завршио роман и посветио се новој диви и новом делу који је замислио.
Сада, већ на прагу треће доби, када се може рећи, искуство из живота, чини га зрелим писцем. Он има жељу да читаоцима преточи наизглед бесмисао живота у смисао који се препознаје овим нашим чулима у процесу који је углавном напоран и често болан.

Нема коментара:

Постави коментар