уторак, 29. новембар 2022.

ЧАЈ У 8: Концерт пијаниста Анђеле Динић и Давуда Веснића

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
велики хол
среда 30. новембар 2022. у 20 часова
улаз слoбодан
ЧАЈ У 8
Концерт пијаниста Анђеле Динић и Давуда Веснића

Анђела Динић рођена је у Београду 01.05.2001. Основне студије клавира завршила је са двадесет година на Факултету музичке уметности у Београду као студент генерације и са највишим оценама (просек 10.00), у класи проф. Лидије Станковић. Годину дана касније (2022) завршава са истим успехом и мастер студије и уписује докторат на Факултету музичке уметности у Београду. Средњу музичку школу завршава као ђак генерације и носилац Вукове дипломе, у класи проф. Иване Јасић. Анђела је вишеструка добитница награда на домаћим и међународним пијанистичким такмичењима, а неке од најзначајнијих су: Републичко такмичење 2015/2017 (I награде); Janez Matičič, Љубљана, 2018 (златна плакета); Међународно такмичење пијаниста Шабац, 2019 (лауреат); Matusja Blum Memorial, Сарајево, 2019/2022 (лауреат/I награда); Меморијал Исидор Бајић, 2021 (II награда и Награда публике); Бањалучки бијенале, 2022 (I награде и лауреат у две различите категорије). Као солиста, Анђела је наступила у већини концертних сала у Београду. Запажени су њени наступи у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца, Београдској филхармонији, на Белом двору, Скупштини града Београда, Студентском клтурном центру (СКЦ), Народном позоришту, Галерији Коларца, Народној библиотеци, Руском дому, Гварнериусу, галерији Артгет, Италијанском центру за културу, ДКЦ-у, Сокоју. Као најбоље дипломирани студент клавира Факултета музичке уметности у Београду у 2021. години, добитница је награде из фонда „Јелена Павловић“. Више пута је гостовала у многим телевизијским и радио емисијама (РТС, Пинк, Студио Б, РТС

Давуд Веснић (рођен 23.03.1999. у Новом Пазару) је студент мастер академских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић. Свирање клавира је почео од средње школе. Средњошколско образовање клавира је почео у Новом Пазару у СМШ у класи проф. Дијане Вујовић, а четврту годину је завршио у СМШ „Коста Манојловић“ у Земуну у класи проф. Дине Хаџиомеровић.
Осам година свирања клавира донело му је бројне резулате на интернационалним такмичењима која су одржана 2018. године. Освојио је бројне награде од којих су значајне на: 23. Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ (прва награда, лауреат), 5. Интернационалном такмичењу у Смедереву (прва награда, 97 поена), 22. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу (прва награда, 95 поена), Интернационалном музичком фестивалу „Sirmium music fest“ у Сремској Митровици (прва награда, лауреат), Републичком такмичењу (прва награда, лауреат), „Меморијал Душан Протић“ у Београду (прва награда), 25. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу 2021. (прва награда), Интернационалном клавирском натјецању у Загребу 2021. (прва награда) као и специјална награда за извођење дела Р.Шчедрина. Факултет музичке уметности у Београду га је одликовао специјалном наградом „Олга Михајловић“ за најталентованијег студента 2021. године. Био је учесник мастеркласова који су држали еминентни професори из света пијанизма међу којима се убрајају: Софија Вајан (Париз, Француска), Корделија Хофер-Тојч (Салцбург, Аустрија), Ђузепе Албанезе ( Трст, Италија), Јуриј Кот (Украјина), Северињо Ортиз Реј (Виго, Шпанија), Ненад Качар (Загреб, Хрватска), Лидија Бизјак (Париз, Француска). Био је учесник на бројним фестивалима који су се одржавали у Новом Пазару од којих је најзначајнији „World Music Fest Zeman“. Свирао је у сали Београдске филхармоније, задужбини Илије М. Коларца, CKЦ, САНУ, АртГет.

Нема коментара:

Постави коментар