уторак, 29. март 2022.

ПОЗОРИШТЕ: СПОРТСКО СРЦЕ

Културни центар "Брана Црнчевић" Рума
велики хол
Петак, 15. април у 20.00 часова
Улаз 1.000.00 дин

Звездара театар Београд
Ђорђе Милосављевић
СПОРТСКО СРЦЕ
(комедија)
Режија: Милан Караџић
Играју: Мима Караџић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић, Нина Нешковић и Никола Шурбановић

О представи:
Свакодневна прича приказана на необичан начин.
У центру збивања представе ‘Спортско срце’ је једна фудбалска утакмица. И то не било која, већ финале светског првенства у Русији, у којој играју Француска и Хрватска. Петоро протагониста се упознаје у печењари у Земуну, месту на којем сте најмање очекивали да ће се људи срести. Штавише, Ђорђе Милосављевић наглашава како је идеја за овај комад настала када се заиста одигравала финална утакмица између ове две европске репрезентације.
„Оно што ме у позоришту највише занима привукло ме је овом комаду, а то је судар различитих светова, аутентичност ликова и распон од трагичног до комичног у причи. Овде се сукобљавају један претенциозан, снобовски умишљен свет са страдалним али аутентичним светом скоројевића, што истовремено производи и трагичне и комичне ефекте.“, каже редитељ Милан Караџић.
Једна утакмица се заправо претвара у утакмицу нашег менталитета и баштине коју је немогуће занемарити. Фолклор једног народа је наслеђе једног осрамоћеног оца и његове ћерке, очајног кума, једне разочаране адвокатице и момка сумњивог порекла.

Нема коментара:

Постави коментар