субота, 5. март 2022.

ПРЕДСТАВА "ПУЧИНА"

Културни центар "Брана Црнчевић" Рума
Велика дворана у 20.00 часова
Петак, 18. март 2022.
Улаз 1.000.00 дин

ПРЕДСТАВА "ПУЧИНА"

Југословенско драмско позориште Београд
Бранислав Нушић - "Пучина"
Драма


Играју: Ненад Јездић, Слобода Мићаловић, Љубомир Бандовић, Горан Шушљик, Небојша Миловановић, Бојан Димитријевић, Весна Станковић, Цвијета Месић, Јована Беловић, Бојан Лазаров, Маја Колунџија Зорое и Богдана Обрадовић
Адаптација, сценографија, избор музике и режија: Егон Савин.

„Пучина је жанровски сложен комад: трагичан, апсурдан и сатиричан. То је прича о љубавној афери једне лепе, срећно удате жене са министром у влади. У овој драми сви су уцењени и корумпирани, јер је реч о љјудима из власти или из непосредне близине власти. Иза породичних, пријатељских и љубавничких односа искључиво је голи интерес. Сви имају корист од ове афере. Муж који је службеник у истом министарству, добија унапређења, као и остали службеници и пријатељи породице који ћуте. Нушић никада не би писао комад о младој удатој жени која има љубавника, али кад је тај љубавник министар у влади, онда је то и политичко и државно питање“, навео је редитељ Егон Савин. Актерка ове афере је Јованка, слободоумна и препредена млада жена и мајка која успева да усрећи све око себе, изузев свога мужа. „Она је одлучила да уз помоћ своје лепоте, шарма и одсуства стида дође до врха у друштвеној хијерархији. У овој драми, баш као и у животу, истина процури пре или касније и то тамо где се најмање очекује, у самом министарству“, додаје редитељ.
Тако Нушић отпочиње Пучину, бритку сатиру о политичком и породичном лицемерству и неограниченој поткупљивости човека као и неумереном страху од истине и одмазде власти, додаје редитељ.

Нема коментара:

Постави коментар