недеља, 20. март 2022.

Позориште 25. АРТ ТРЕМА ФЕСТ


Јубиларни 25. Арт Трема фест – позивни позоришни фестивал који афирмише рад студената уметничких академија, биће одржан ове године у Руми у периоду од 23. до 27. марта у Kултурном центру “Брана Црнчевић” у Руми, а под покровитељством Општине Рума, Покрајинског секретаријата за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама и Министарства културе и информисања.

Званично отварање фестивала је у среду, 23. марта од 19 часова, када ће у Великом холу Kултурног центра у Руми бити отворена изложба Позоришног музеја Војводине у сарадњи са Завичајним музејом Рума под називом „Трифковић у фокусу савремене публике – Избирачица“, након чега ће бити одиграна и прва представа овогодишњег фестивала у Великој сали KЦ-а. У питању је представа „Kо је убио Џенис Џоплин“ Српског народног позоришта из Новог Сада, а посебан куриозитет представља чињеница да главну улогу тумачи Бојана Милановић, пореклом Румљанка.

Током пет фестивалских дана Рума ће угостити најзначајније позоришне установе и трупе из Србије, али и земаља региона. Осим Српског народног позоришта, свој уметнички рад ће представити и Шабачко позориште, Универзитет Еуропа Прима из Северне Македоније, као ЦИРK Позор из Хрватске, СПАМ студио из Бугарске, Факултет драмских уметности из Београда. Такође, планирана је и промоција књиге „Главом кроз зид“ и албума „Гастарбајтер трубадур“ Зорана Предина, док ће проглашење победника које је заказано за недељу у 21 сат пратити Гимназијска сцена Рума са програмом „Одлепио сам скроз“.

Одлуку о најбољим извођачима донеће стручни жири у саставу Тања Бошковић, Зијах Соколовић и Зоран Предин. Селектор и извршни продуцент фестивала је Золтан Фридман. Организатори 25. Арт Трема феста и ове године су Градско позориште Рума као носилац пројекта, затим Kултурни центар „Брана Црнчевић“ Рума, Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ Рума, Завичајни музеј Рума, Позоришни музеј Војводине, румске средње школе.Нема коментара:

Постави коментар