четвртак, 10. март 2022.

Филмови ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ и БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
10- 16.3.2022
Мала дворана 19.00 часова
Цена улазнице: 250 динара

ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ 

Дужина трајања филма: 87 мин
Држава/Година: СРБ/2022
Жанр: породични
Улоге: Клара Хрвановић, Олга Одановић, Сњежана Синовчић, Жарко Лаушевић...
Режија: Радивоје Андрић

Дванаестогодишња Софија (Kлара Хрвановић) машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да летовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић).
Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је ‘’па ка о’’, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне.
Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје летовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.



КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
10- 16.3.2022
Мала дворана 21.00 часова
Цена улазнице: 250 динара

БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ

Дужина трајања филма: 135 мин
Држава/Година: СРБ/2022
Жанр: драма, комедија
Глумци: Виктор Савић, Немања Оливерић, Теодора Ристовски, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Зоран Цвијановић, Предраг Мики Манојловић, Иван Бекјарев
Режисер: Петар Ристовски

Током и после Првог светског рата, два младића и две девојке из Лесковца: Цоне и Дине, и Зорка и Ружица имали су различите судбине. Динета су савезници одвели до Париза, где је научио све о лепотама живота и светлима метрополе. Цоне је, после рањавања и амнезије, завршио у Манчестеру, тадашњој престоници индустријског развоја, где је начио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успеха.
Опијени победом у рату и неповратно инфицирани „духом слободе и напретка” који су осетили у „великом свету”, два младића враћају се у свој оронули Лесковац.
Дине у свој мали, сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне својој вереници Зорки, која после пет година чекања, невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта. Цоне ће покушати своју стару љубав да врати, а Дине да своју нову љубав пронађе.
И тако почиње борба „старог” и „новог”, у сваком смислу. За велика дела потребно је сасвим мало праве љубави.

Нема коментара:

Постави коментар