петак, 19. април 2019.

ПОЗОРИШТЕ: ФЛОРЕНТИНСКИ ШЕШИР

Позориште Бошко Буха, Београд
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКА ДВОРАНА
понедељак, 22. април 2019 у 20 часова
улаз 800 динара

Ежен Лабиш

ФЛОРЕНТИНСКИ ШЕШИР

-урнебесна комедија-

Режија: Даријан Михајловић
Играју: Дејан Луткић, Горан Јевтић, Зоран Цвијановић, Урош Јовчић, Александар Радојичић,  Лена Богдановић, Катарина Гојковић...

Представа "Флорентински шешир" Ежена Лабиша, позоришта "Бошко Буха" из Београда, а у режији и адаптацији Даријана Михајловића, по мишљењу и стручног жирија и жирија публике, победник је 47. Позоришног фестивала најбољих комедиографских остварење Србије "Дани комедије".
Стручни жири, у коме су били позоришни редитељ Никола Завишић, уредница редакције културе и уметности у РТС Оливера Милошевић (председница) и глумац Срђан Алексић, најбољом на фестивалу прогласио је представу "Флорентински шешир".
И према оцени публике, најсмешнија представа на фестивалу била је ова представа и њој је припала и награда "Миодраг Петровић - Чкаља" и статуета "Јованча Мицић". Ова предства добиће и специјалну диплому дневног листа "Политика", а публика јој је дала оцену 4,80. Жири је две равноправне награде статуета "ћуран", за најбоља глумачка остварења, доделио Горану Јевтићу за улогу Нонанкура у представи "Флорентински шешир" и Дејану Луткићу за улогу Фадинара у истоименој представи.

Нема коментара:

Постави коментар