понедељак, 17. април 2017.

Film REKVIJEM ZA GOSPOĐU J.

KULTURNI CENTAR RUMA
MALA DVORANA
18 - 26. april u 21.00 časova
Ulaznica 250 dinara


REKVIJEM ZA GOSPOĐU J.

Najbolji domaći film na 45. FEST-u

Država:Srbija,Bugarska i Makedonija, 2017
Trajanje: 93'
Žanr: drama
Režija:Bojan Vuletić
Scenario:Bojan Vuletić
Uloge:Mirjana Karanović, Srđan – Žika Todorović, Boris Isaković, Jovana Gavrilović
Fotografija:Jelena Stanković
Producent:Nenad Dukić (SEE Film Pro)
Ko-producenti:Pavlina Jeleva (Geoploly film, Bugarska), Tomi Salkovski (Skopje Film Studio, Makedonija), Alexsander Rodnyansky (Rusija) i Alice Ormieres (Surprise Alley, Francuska)
Izvršni producent:Miroslav Mogorović (Art & Popcorn).


SADRŽAJ

„Rekvijem za gospođu J.” govori o skromnoj sredovečnoj ženi i bivšoj administrativnoj službenici koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za 5 dana, Gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 20 godina. U Zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

BOJAN VULETIĆ

Bojan Vuletić rođen je 1977. godine u Beogradu. Radi kao reditelj i asistent reditelja. U Srbiji se etablirao kao filmski umetnik filmom Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem iz 2011. godine.

Нема коментара:

Постави коментар