понедељак, 17. април 2023.

ЧАЈ У 8 -ТРИО "ПРАСКОЗОРЈЕ"

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
велики хол
среда 19. април 2023. у 20 часова
улаз слoбодан

ЧАЈ У 8 
ТРИО "ПРАСКОЗОРЈЕ"

Милан Јовић- виолина
Душан Сарић- клавир/клавијатура
Стефан Белоица- хармоника

Трио је настао из пријатељства и дружења као и афинитета свих чланова ка свим квалитетним и добро познатим жанровима музике. На репертоару састава су најпознатије нумере џез,функ,поп, рок,филмске и танго музике. Састав ће ускоро представити и своје ауторске нумере који су у припреми. Оно што заиста издваја овај нестандардни састав је сам звук и потпуна отвореност без граница што се саме креативности тиче као и спајања жанрова у један потпуно нови правац.

Душан Сарић је мастер џез пијаниста који живи и ради у Србији. Рођен је 06.12.1992 године у Краљеву а сада живи и ради у Врњачкој Бањи.Завршио је средњу музичку школу " Стеван Мокрањац" на клавирском одсеку у класи Марије Грубетић Остојић. Потом уписује одсек за музичку теорију и анализу на ФМУ-у у Београду али након годину дана студирања напушта одсек и уписује се на новоотворени одсек за џез и популарну музику на којем је завршио мастер џез клавира у класи професора Саве Милетића. Учествовао је на бројним радионицама и семинарима врсних светских џез музичара као што су: Арон Голдберг, Бојан З, Симон Рихтер, Стјепко Гут... До 2020. године је активан на музичкој сцени у Београду у склопу разноразних састава џез и популарне музике. Наступао је са џез музичарима као што су: Јован Маљоковић, Лука Игњатовић, Милан Николић, Вања Кеврешан, Александар Цветковић и многим други, као и са ауторским бендом "Земља Грува".

Милан Јовиђ,рођен у Краљеву (1988) где завршава средњу и основну музичку школу Стеван Мокрањац у класи Весне Димитријевић. Даље школовање наставља у Нишу на Факултету уметности Ниш где основне и мастер студије завршава у класи професора Јована Богосављевића. Као солиста и камерни музичар наступао је по Србији и иностранству али праву афирмацију и искуство проналази и стиче у оркестру и то као концертмајстор Омладинске филхармоније Наисус. Такође као концертмајстор свирао је на отварању Нишких музичких свечаности (Камерни оркестар Константинус) а као члан истоименог састава наступао на фестивалима у Србији,Бугарској и Македонији са уметницима као што су Андреј Адрејев,Манфредо Дорино ди Крешенко,Гај Порат,Валери Оистрах и др. Као члан камерног гудачког састава Хибриди наступао је на Нимусу где је оркестар и сам наступ био те године проглашен за један од најбољих концерата а исте године наступа са истоименим саставим са светски познатим виолинистом Немањом Радуловићем. За време студија хонорарно је био члан Нишког симфонијског оркестра где стиче велико искуство. Као педагог радио је у музичкој школи Предраг Милосевић у Књажевцу. На месту првих тути виолина у Montenegrin Simphony Orchestra је био од 2015-2022 године где стиче богато оркестарско искуство са врхунским музичарима и диригентима класичне музичке сцене.Тренутно је члан гудачког оркестра Слезингер из Крагујевца и наставник је у музичкој школи Корнелије Станковић у Трстенику.

Стефан Белоица је завршио Музичку школу „Стеван Мокрањац” у Краљеву. Основне академске и мастер студије завршио је на Факултету уметности у Нишу. Учествовао је на републичким и међународним такмичењима у соло и камерној категорији. Његово музичко образовање употпуњују бројни мајсторски курсеви.

Нема коментара:

Постави коментар