четвртак, 20. октобар 2022.

ПРЕДСТАВА: ШАШАВИ БЛУЗ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Субота, 22. октобар 2022. године, Mала дворана у 11.00 часова
Цена улазнице: 100 динара


Шашави блуз

По мотивима текста ,,Како су настале ружне речи’’ Душка Радовића.
У представи играју: Мирјана Зељковић, Владимир Тешовић, Јован Љубеновић
Режија: Јован Љубеновић

Да ли деца измишљају ружне речи? Не. Да ли деца смеју да говоре ружне речи? Не би требало. Да ли су их чули од некога? Ооо, да! Од кога су их чули?!
У представи “Шашави блуз” по мотивима текста Душка Радовића на веома духовит и занимљив начин је објашњено деци а и одраслима ко је “крив” што деца говоре ружне речи и зашто не би требало да их говоре. Најружнија реч у представи а и на свету у том моменту је реч “ШАШАВ”.
У првом делу представе креће се у потрагу ко је изговорио ту најружнију од свих ружних речи на свету. Да ли је ту реч измислила принцеза Катарина?! Мали принц Леополд?! Мудра дадиља има јако тежак задатак да испита да ли је неко од ово двоје по мало размажене деце измислило или чуло ту ружну реч од некога? Принцеза је чула од малог принца, мали принц од куварице Маргарите, која је заљубљена у краљевског официра а и он у њу, који је кренуо у потрагу за ружном речи са задатком да обеси оно лице које је имислило ружну реч! Да ли је његова љубав измислила ружну реч?!!! Не! Чула је од старог коњушара Барнабаса, стари Барнабас од Клаудија који живи на обали реке Мен и свађа се са ветровима и назива их ружним речима.
Да ли је Змај Клаудије измислио ружну реч? Сазнаћете ако погледате ову веома духовиту, динамичну и поучну причу која обилује са доста добре музике, (класике, дечјег шашавог блуза) и урнебесних кореографија.
Да ли можете да замислите свет у коме је најружнија реч ШАШАВ?! Ја могу.

Нема коментара:

Постави коментар