четвртак, 20. октобар 2022.

Филмови АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ и НОЋ ВЕШТИЦА

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
20-26. 10. 2022
Мала дворана 19.00 часова
Цена улазнице: 300 динара


АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ

Дужина трајања филма: 105 мин
Држава/Година: СРБ/2022
Жанр: романтични/љубавни, комедија
Глумци: Анђелка Прпић, Андрија Kузмановић, Никола Пејаковић, Андреј Шепетковски, Аница Добра, Бранко Видаковић, Бранка Пујић, Тихомир Станић, Андрија Милошевић
Режисер: Филип Чоловић

Љубиша, добро надземаљско биће чији је задатак да споји људе у брачну заједницу, већ дуго је неуспешан у свом послу. Овог пута се зарекао да ће спојити Бату, неафирмисаног и исфрустрираног филмског редитеља и Уну Лазаревић, најпознатију ТВ водитељку и површну мега звезду, ауторку чувене, помодарске емисије ,,Шетња са лавом” . Љубиша ствара околности које би их сјединиле, те Уна интервјуише Бату у његовом стану. После напетог интервјуа, сукоба и разбукталих страсти, плин експлодира и стан одлети у ваздух. Њих двоје чудом преживе, но, страда Батина комшиница. Инспектор Тришић хапси Бату због нехотичног убиства и покушаја убиства Уне. Бата бива осуђен и доспева у затвор, где покушава да преживи и временом постаје “сурови” криминалац …


КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
20-26. 10. 2022
Мала дворана 21.00 часова
Цена улазнице: 300 динара

НОЋ ВЕШТИЦА

Оригинални наслов: Halloween Ends
Дужина трајања филма: 111 мин
Држава/Година: САД/2022
Жанр: хорор, трилер
Глумци: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards
Режисер: David Gordon Green

Након 45 година, најцењенија и најпоштованија хорор франшиза у историји филма достиже свој епски, застрашујући крај, док се Лори Строуд по последњи пут сусреће са самим отелотворењем зла, Мајклом Мајерсом, у финалној борби, каква до сада још није виђена на великом платну. Само једно од њих ће преживети.
Глумачка легенда Џејми Ли Kертис последњи пут враћа се улози која је лансирала њену каријеру, Лори Строуд, првој “последњој девојци” хорора. Kертис тумачи овај лик више од четири деценије, што је један од најдужих односа глумац-лик у историји филма. Kад је франшиза обновљена 2018. године, филм Ноћ вештица оборио је рекорде на биоскопским благајнама, постао поглавље са највећом зарадом у франшизи и поставио нови рекорд када је у питању најбоље отварање за хорор филм у коме глуми жена.
Четири године након претходног убиства за Ноћ вештица, Лори живи са својом унуком Алисон и завршава писање својих мемоара. Мајкл Мајерс није виђен од тада. Лори, након што је дозволила духу Мајкла Мајерса да управља њеном стварношћу, одлучила је да се ослободи страха и беса и да пригрли свој живот. Али, када је младић Kори Kанингем оптужен да је убио дечака кога је чувао, то изазива ланац насиља и ужаса који ће натерати Лори да се, једном заувек, коначно суочи са злом које не може да контролише.

Нема коментара:

Постави коментар