среда, 21. новембар 2018.

концерт класичне музике ЧАЈ У 8: КОСТА ЈЕФТИЋ

четвртак 22. новембар у 20.00
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКИ ХОЛ
улаз слободан


ЧАЈ У 8: КОСТА ЈЕФТИЋ 
концерт класичне музике


Изразито контемплативна, клавирска музика Косте Јевтића позива слушаоца на медитативно урањање у звук који суптилно боји тишину. Верујући да је класичној пијанистичкој сцени данас потребан нов талас ослобађања креативних потенцијала кроз искорак изван устаљених извођачких канона, Коста Јевтић, пијаниста класичног образовања, 2017. године излази из традиционалних репертоарских оквира и започиње представљање сопствене музике за соло клавир. На ауторским реситалимау Србији, Италији, Норвешкој, Португалији, премијерно изводи музику која у себи спаја утицаје постминимализма, класике и традиционалне музике. 
Музичке увиде стицане током студија клавира на Академији уметности у Новом Саду у класама Кемала Гекића и Алана Фрејзера, као и током две и по деценије сарадње са инструменталистима и певачима, концертирања, рада са ученицима и студентима, сада сублимира у личне музичке исказе, заменивши средства, али тежећи и даље истом циљу: уметности која је ту да очара, да ослободи. 
Коста је запослен на Академији уметности у Новом Саду у звању наставник вештина на предмету Клавирски практикум. Покретач је иницијативе да Нови Сад постане четврти град домаћин европског фестивалског бренда Piano City, који промовише приближавање различитих музичких жанрова, уметника разноврсних профила и публике различитог бекграунда.


Нема коментара:

Постави коментар