понедељак, 21. октобар 2024.

VEČE ANIMIRANOG FILMA

 

Organizator: Vorky team Ruma

mesto dešavanja: Kulturni centar „Brana Crnčević“ Ruma, Veliki hol
Ponedeljak, 21. oktobar 20.00 časova

ulaz besplatan

VEČE ANIMIRANOG FILMA

 

produkcija Vorki tim i saradnici

Filmove podržao FILMSKI CENTAR SRBIJE

program:

Animirane špice, od 6. do 11. MISTER VORKY Festivala, r: Mihajlo Dragaš /Bor

 

SMRT MAJKE JUGOVIĆA, 14 min, r: Mihajlo Dragaš/Bor,2019

Animirani film nastao prema motivima istoimene srednjovekovne pesme. Nakon velikog boja, majka Jugovića se susreće sa stravičnim prizorima smrti svojih devet sinova i njihovog oca. Teško emotivno putovanje ispunjeno je njenim neizmernim bolom, ali i snagom, stamenitošću i junaštvom sa kojima se majka nosi do samog kraja.

LINIJE, 6 min, r: Ivan Stojković/Beograd, 2021 

Eksperimentalna vizuelizacija ličnog dnevnika, koji govori o detinjstvu i odrastanju, ali i o porodici, generacijama i linijama koje ih spajaju.

Nagrada na Martovskom festivalu u Beogradu 2022. za najbolji animirani film. Učestvovao i na preko 20 Festivala u zemlji i svetu.

ŽIVETI U PRIČI, 12 min, r. Aleksa Gajić/Beograd, 2021

Mladi kurir se nađe u neobičnoj situaciji, dok pokušava da dostavi paket piscu jeftinih, palp, romana.

TIAMAT, 9 min, r: Darko Dacović/Beograd,2023

Osnovna inspiracija filma je mesopotamijski mit o nastanku sveta Enuma Eliš o boginji Tiamat koja se sukobljava sa svojom decom. Animatorski eksperiment, igra sa organskim formama i zaplet koji se odvija između tih oblika i bića u njihovom plesu, igri, uništenju, transformaciji, nastajanju i nestajanju.

KRALJ NIČEGA, 17 min,r. Aleksa Gajić/Beograd, 2024

Džoni Racković – beogradski pisac i umetnik, suočen sa činjenicom da je izgubio majku, a potom zamalo i sopstveni život, preobražava se u animiranog heroja iz pakla koji traga za sopstvenim razumom. U trenutku kada počinje da uviđa pravila preobražaja perspektiva cele priče se menja. A ta nova perspektiva otkriće mu da celom svetu preti opasnost od izbijanja sveopšteg pomora i da je on postao… KRALJ NIČEGA.

Nagrada “Koskar” na Festivalu srpskog filma fantastike za najbolji film i najbolju režiju u domaćoj konkurenciji,2024. oktobar

Nagrada Filmskog centra Srbije za najbolji srpski film na Balkanimi 2024, oktobar

Нема коментара:

Постави коментар