четвртак, 18. октобар 2018.

Književno veče ОД ДОСЕЉЕЊА ДО ПРИСАЈЕДИЊЕЊА


ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА "АТАНАСИЈЕ СТОЈКОВИЋ" РУМА
Петак 19. октобар 2018. у 19.00 часова
улаз слободан

ОД ДОСЕЉЕЊА ДО ПРИСАЈЕДИЊЕЊА

 
У петак, 19. октобра у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' биће представљена монографија Мирослава Јаћимовића ОД ДОСЕЉЕЊА ДО ПРИСАЈЕДИЊЕЊА - Прваци Срба у Војводини.
Монографија је објављена поводом стогодишњице присаједињења Војводине Србији. Историчаром Мирославо Јаћимовић, овом монографијом дао је свој допринос обележавању овог веома значајног јубилеја.
Историја Срба у Војводини, као нераскидив део историје српског народа и државе Србије, оставила је дубок траг у прошлости и као таква дала је многобројне прваке који су обележили важан политички, војни и културни сегмент историје или епохе града, области, покрајине, земље и региона. Ти прваци обележили су један, можда кратак али изузетно битан, историјски период који је представљен у овој монографији кроз занимљив текст, фотографије и илустрације. Ови великани одабрани су како на основу значајног трага који су оставили, тако и због изузетне биографије и образовања, као и историјских дешавања чији су били савременици, учесници, а неретко и покретачи. Ово издање је посвећено свима који желе да прошире своје знање, разумевање и критичко мишљење о прошлости Срба у Војводини и о вези те прошлости са садашњошћу.

Почетак ове промоције заказан је за 19 часова а улаз је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар