петак, 5. октобар 2018.

Film BELDOCS EHO TURNEJA 2018.

Organizator: Vorky team Ruma
Pokrovitelj: Opština Ruma
Tehnička podrška: Kulturni centar „Brana Crnčević“ Ruma
Ponedeljak- Sreda, 8-10. oktobar 20.00 časova
КULTURNI CENTAR "BRANA CRNČEVIĆ" RUMA, VELIКI HOL
8. oktobar VODIČ КROZ CRNU RUPU
9. oktobar MIRSADA
10. oktobar POSLEDNJA AVANTURA КAКTUS BATE
ulaz slobodan


 BELDOCS EHO TURNEJA 2018.


Već jedanaestu godinu, Beldocs nastavlja da kvalitetnim i premijernim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku, nudeći sem domaće i bogatu međunarodnu selekciju, kao i brojne prateće programe. Jedan deo ove aktuelne selekcije prikazuje se tokom cele godine u preko 20 gradova i sela u Srbiji, te publika u ovim mestima ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta.
Turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs pod nazivom Beldocs eho, koja obuhvata 10 filmova, završava se u Rumi tokom oktobra projekcijama tri dokumentarna filma iz programa upravo završenog 11. izdanja (7-14. maj) ovog značajnog festivala.
ulaz na sve projekcije je besplatan 

                                                BELDOCS EHO TURNEJA 2018, U RUMI


8. oktobar VODIČ КROZ CRNU RUPU
r: Zlatko Pranjić, Aleksandar Nikolić, Srbija, 2017, 74’

Sule je bosanski pesnik i umetnik koji u Londonu živi četrdeset godina. Nezadovoljan svojim životom, uzrok svih svojih problema projektuje na imigrantsku sudbinu, živeći u idiličnim uspomenama svoje voljene Banja Luke. Zaglavljen u rutinu, Sule dobija poslednju šansu da preokrene svoj život kada ga bosanska ambasada u Londonu poziva da izloži seriju svojih slika pod nazivom ’Vodič kroz crnu rupu’.



9. oktobar MIRSADA
r: Danilo Marunović, Crna Gora, 2017, 50’

U neravnopravnoj borbi vekovne romske kulture, tvrdih kodeksa i tradicije sa snovima jedne devojčice, nastaje uzbudljiva priča iz skrivenih prostora periferije Podgorice. U tom paralelnom svetu, kamere po prvi put zalaze…
Sniman u šokantnim ali i bajkovitim ambijentima napuštenih vagona, deponija, otpada i ulica gde su sklonište od kiše i topla reč transrodne prostitutke u hladnoj noći, sasvim dovoljno za sreću…


10. oktobar POSLEDNJA AVANTURA КAКTUS BATE
r: Đorđe Marković, Srbija, 2018, 65’

Aleksandar Zograf, poznati strip autor otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.


Нема коментара:

Постави коментар