четвртак, 12. април 2018.

ИЗЛОЖБА СЛИКА ДУШАНКЕ ДРАЖИЋ

Културни центар "Брана Црнчевић" Рума
Петак, 13. април у 19.00 часова
Велики хол
улаз слободан


   ИЗЛОЖБА СЛИКА ДУШАНКЕ ДРАЖИЋ
 

Душанка Дражић је рођена 1952. год. у Хркановцима (Република Хрватска). Још у раној младости показала је склоност ка цртежу и бојама али је судбина одвела другим путем, тако да је тек у зрелој доби почела да се бави сликарством. У Инђију долази 1992. год. и почиње да учи у Атељеу Фрање Сотелија, а касније код Маје Живковић, Наде Докић и Јелене Милорадић. Користи сликарске технике уље и акрил. Учесница је бројних колективних изложби и ликовних колонија. Добитница је неколико признања за свој рад, међу којима је и освојено треће место на зонској смотри ликовног стваралштва у Руми 2014. год. Члан је ликовних удружења у Инђији (од 2007. год.), Руми (од 2009. год.), Старој Пазови (од 2012. год.). Живи и ствара у Инђији. Ово је њена друга самостална изложба.

Иако је још у детињству и раној младости показивала изразиту склоност ка цртежима и бојама, судбина је Душанку одвела другим путевима, тако да је дочекала зрелу доб да би еруптивно наставила свој сликарски таленат. Снага њеног сликарског бића открива нам се кроз лепоту пејзажа које ствара. Њене слике су убедљиве, раскошне и динамичне, колорит је чист и јасан, а композиција слика је чврста и стабилна.
Сусрет са приказаним сегментом ликовног стваралштва Душанке Дражић оплемењује и хуманизује наш живот, а уметност управо томе и служи.
Зорица Опарски, сликар

Радно време Галерије: сваки дан од 10 до 12 и од 18 до 21 час
Изложба је отворена до 22. априла


Нема коментара:

Постави коментар