среда, 7. јун 2017.

Хуманитарни концерт МИЛИЈАНЕ НИКОЛИЋ

 KULTURNI CENTAR RUMA
VELIKA DVORANA 

Četvrtak, 8. jun u 20.00 časova
Организатори: Ротари клубови Сремска Митровица, Рума, Стара Пазова и Шабац
Cena ulaznice: 1000 dinara




У Културном центру у Руми у четвртак, 8. јуна са почетком у 20 часова одржаће се хуманитарни концерт оперског мецосопрана, Митровчанке Милијане Николић.

Поред Милијане Николић, прослављене оперске певачице пореклом из Сремске Митровице која сада живи у Аустралији, на концерту ће, као специјални гост, учествовати Снежана Савичић – Секулић, примадона београдске Опере, у пратњи пијанисткиње Невене Живковић.

Концерт у Руми, а не у Сремској Митровици биће одржан због тога што у Митровици нема довољно великог, а погодног простора за ту намену.

Милијана Николић је поручила да јој је задовољство што ће својим концертом помоћи митровачком позоришту.





„Изузетно ми је задовољство што могу да најавим концерт 8. јуна поводом прикупљања фонда за обнову и помоћ нашем Позоришту „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици. Захваљујем се на велико подршци у реализацији овог догађаја Ротари клубу из Митровице, а посебну захвалност дугујем мојој колегиници, примадони Београдске опере Снежани Савчић Секулић, која ће бити специјални гост, као и драгоценој клавирској сарадници такође из Београдске опере Невени Живковић“, поручила је преко представника Ротари клуба Милијана Николић. 

Милијана Николић је оперски мецосопран. Рођена је 1975. године у Сремској Митровици где је и почела да се бави певањем у хору Сирмиум Канторум. Дипломирала је на Факултету музичких уметности у Београду у класи проф. Радмиле Смиљанић.

Освајала је награде на бројним међународним такмичењима, међу којима и награду „Бисерка Цвејић“ за најистакнутијег вокалисту 1998. године и многе друге.

Оперски деби је имала у Народном позоришту у Београду у улози треће даме у Моцартовој Чаробној фрули. 2001. је примљена у миланску Скалу, у Академију за солисте. Певала је у више опера у Скали, била је у улози Далиле у Самсону и Далили, у Ифигенији на Аулиди, и имала је главну улогу у Вердијевом Оберту.

2015 године имала је деби у Метрополитен опери у Њујорку.


Нема коментара:

Постави коментар