четвртак, 29. јун 2023.

Филмови РУБИ ТИНЕЈЏЕРКА: МОРСКО ЧУДОВИШТЕ и ИНДИЈАНА ЏОНС И АРТЕФАКТ СУДБИНЕ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
29.јун - 5. јул 2023.
Мала дворана 19.00 часова
Цена улазнице: 300 динара

РУБИ ТИНЕЈЏЕРКА: МОРСКО ЧУДОВИШТЕ

Оригинални наслов:Ruby Gillman, Teenage Kraken
Дужина трајања филма: 90 мин
Држава/Година: САД/2023
Жанр: анимирани, акција, авантура
Глумци: Ивона Рамбосек, Ивана Kнежевић, Нада Блам, Јелена Ракочевић, Марко Марковић, Младен Андрејевић, Александар Глигорић, Никола Тодоровић, Ана Вучић, Филип Марковић
Режисер: Kirk DeMicco, Faryn Pearl

Овог лета, Дрим Воркс Анимејшн зарониће у узбуркане воде средње школе и представити нам урнебесну, искрену акциону комедију о стидљивој тинејџерки која открива да је део легендарне краљевске лозе митских морских чудовишта и да је њена судбина, у дубинама океана, већа него што је икада могла и да сања.
Симпатична, необична шеснаестогодишња Руби Гилман (Лана Kондор, То Алл тхе Боyс И’ве Ловед Бефоре) очајнички покушава да се уклопи у Оушнсајд средњу школу, али, углавном је тамо потпуно невидљива.
Показује математику својој симпатији, скејтеру (Јабуки Јанг-Вајт, Ралф растура интернет) који јој се, како се чини, диви само због њених фрактала. Руби не може да иде на плажу да се дружи са другом кул децом, јер јој је превише заштитнички настројена супермама (номинована за Оскара Тони Kолет) забранила да икада уђе у воду.
Али када прекрши главно мамино правило, Руби ће открити да је директни потомак ратнице и краљице морских чудовишта и да је предодређена да наследи трон своје баке заповеднице (добитница Оскара, Џејн Фонда), Kраљице-ратнице од Седам Мора.
Kракени, морска чудовишта, заклели су се да ће штитити океане света од сујетних моћи гладних сирена, против којих се боре већ еонима. Али, постоји један велики проблем у вези с тим: испоставиће се да је школска лепотица и популарна девојчица Челси (добитница Емија, Ени Марфи) баш сирена. На крају, Руби ће морати да прихвати оно што јесте и потруди се да заштити оне које највише воли.


КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
29.јун - 5. јул 2023.
Мала дворана 21.00 часова
Цена улазнице: 300 динара

ИНДИЈАНА ЏОНС И АРТЕФАКТ СУДБИНЕ

Оригинални наслов: Indiana Jones and the Dial of Destiny
Дужина трајања филма: 154 мин
Држава/Година: САД/2023
Жанр: акција, авантура
Глумци: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Boyd Holbrook
Режисер: James Mangold

Индијана Џоунс и артефакт судбине је амерички акционо-авантуристички филм из 2023. године, Наставак је филма Индијана Џоунс и краљевство кристалне лобање (2008) и последњи је филм у серијалу.

Нема коментара:

Постави коментар