петак, 9. децембар 2022.

ЧАЈ У 8 - КОНЦЕРТ ДУА "КАЛЕМ"

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
велики хол
среда 14. децембар 2022. у 20 часова
улаз слoбодан

ЧАЈ У 8 
КОНЦЕРТ ДУА "КАЛЕМ"


Калем је састав који изводи традиционалну музику балканских простора, одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи – приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува.

Стефан Илић певач, виолиниста и композитор који је своје основно и средње музичко образовање завршио у Школи за музичке таленте у Ћуприји где је већ као веома млад показивао наклоност ка креативном раду. Након завршене Музичке академије започиње каријеру као извођач кроз неколико различитих састава класичне и традиционалне музике, са којима бележи више стотина наступа по највећим дворанама у земљи и иностранству. 2017. године започиње лични пројекат ревитализације традиционалне музике са балканског полуострва и, заједно са Душаном Поповићем Липовцем, оснива састав "Калем".

Душан Поповић Липовац гитариста, композитор и аутор уџбеника за учење гитаре. Средњу музичку школу завршио је у Београду, а Музичку академију у Новом Саду. 2014. године бива изабран као један од педесет стипендиста за фестивал Православне хорске музике у Санкт Петербургу. Исте године уписује мастер студије музичког истраживања у Мурсији (Шпанија), где започиње мастер рад на тему “Интеракција и фузија балканске музике са фламенком” који је послужио као основа за његову композиторску делатност. 2017. године се удружује са Стефаном Илићем и започиње пројекат "Калем".

Нема коментара:

Постави коментар