четвртак, 25. новембар 2021.

Филмови ЕНКАНТО МАГИЧНИ СВЕТ и БОЖИЈИ ЧОВЕК

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
25.11 - 1. 12. 2021
Мала дворана 19.00 часова
Цена улазнице: 250 динара

ЕНКАНТО МАГИЧНИ СВЕТ/ 3Д /
(СИНХРОНИЗОВАНО)

Оригинални наслов:
Дужина трајања филма: 110 мин
Држава/Година: KOЛ, САД/2021
Жанр: анимирани, комедија, мјузикл
Глумци: Исак Шабановић, Злата Нуманагић, Леонтина Вукомановић, Ивона Рамбосек, Дубравко Јовановић, Марко Марковић, Ана Вучић, Ирина Арсенијевић
Режисер: Byron Howard, Jared Bush Charise, Castro Smith

Из Дизнијевог студија стиже анимирана прича о необичној породици Мадригали, која живи скривена у магичној кући у планинама Колумбије, у дивном и шармантном месту званом Енканто.
Магија Енканта благословила је свако дете у породици јединственим даром, од супер снаге до моћи исцељења, свако дете, осим једно – Мирабел. Али када открије да је магија која окружује Енканто у опасности, Мирабел схвата да би она, једина „нормална“ Мадригал, могла да буде последња нада своје изузетне породице.

 

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
25.11 - 1. 12. 2021
Мала дворана 21.00 часова
Цена улазнице: 250 динара

 

БОЖИЈИ ЧОВЕК 

Оригинални наслов: Man of God
Дужина трајања филма: 109 мин
Држава/Година: ГРЧ,САД/2021
Жанр: драма, биографски
Глумци: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
Режисер:  Јелена Поповић

Прогон је обележио живот светог Нектарија Егинског из Грчке. Био је свештеник обичног народа, а његова понизност је сметала поносним православним клерицима. Оклеветан је након што је његова оданост пробудила њихове сумње. Парохијани су га волели, упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта. Вера у Бога му је током целог живота била најбоља одбрана.
За разлику од његових верских претпостављених којима су на уму били само моћ и световне почасти - Нектарије је бринуо о сиромашнима, учио је сељане да читају и пишу, својим примером је инспирисао младиће да уђу у свештенство, писао је књиге и држао проповеди које су људе приближавале вери.
Упркос напорима да се дискредитује, Свети Нектарије је основао самостан на Егини, неплодном и пустом острву, који и дан данас представља светионик ходочасницима. Чак су и његови последњи тренуци на Земљи искоришћени за помоћ другима: на самрти је предао своју поткошуљу парализованом човеку у болничком кревету до његовог, након чега је човек устао и проходао.

Нема коментара:

Постави коментар