среда, 24. новембар 2021.

23. МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ СОЛО ПЕВАЧА "НИКОЛА ЦВЕЈИЋ" РУМА

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Велика дворана
26. и 27. новембар 2021.
улаз слободан

 23. МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ СОЛО ПЕВАЧА

 "НИКОЛА ЦВЕЈИЋ" 

РУМА 2021

   
    23. Међународно такмичење соло певача "Никола Цвејић”, традиционална манифестација регионалног карактера од великог културно-уметничког значаја, организује се и ове године под покровитељством Општине Рума и Министарства културе и информисања Републике Србије. Престижан музички догађај, који се одржава у спомен на вокалног педагога и великана наше и интернационалне оперске сцене Николу Цвејића, одржаће се 26. и 27. новембра 2021. године у Великој дворани Културног центра "Брана Црнчевић" Рума. Такмичење се оба дана одржава од 10.00 до 18.00 часова, Прве вечери у петак 27. новембра ће са почетком у 20.00 часова, бити изведена прва српска опера „На уранку“ Станислава Биничког, која представља јединствен бисер српске културне баштине. Компонована на текст Бранислава Нушића, ово је прича о љубави, љубомори, освети и срамоти, у малом српском селу под ропством Турака. Публика ће имати прилику да ужива у овој једночинки уз пратњу клавира, у трајању од 45 минута, са лепом и питком музиком, уз прожимање народног мелоса, а у извођењу нове генерације оперских уметника.
Завршни концерт биће одржан у суботу, 27. новембра, такође у Великој дворани Културног центра са почетком у 20.00 часова.
    Организатор такмичења је Удружење “Никола и Марица Цвејић”, у сарадњи са румском ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” и Културним центром "Брана Црнчевић"Рума.

Нема коментара:

Постави коментар