четвртак, 9. мај 2019.

Филм ХОТЕЛ МУМБАЈ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
9-15. мај 2019. у 19 и 21.00
МАЛА ДВОРАНА
Улазница 200 динара



ХОТЕЛ МУМБАЈ

Originalni naslov: : Hotel Mumbai
Režiser: Anthony Maras
Žanr: krimi, drama, istorijski
Glumci: Dev Patel, Armie Hammer, Jason Isaacs
Dužina trajanja filma: 125 minuta
Država/Godina: Australija/USA/2018



Triler “Hotel Mumbaj” (Hotel Mumbai) zasnovan je na istinitoj priči o terorističkom napadu na Taj Mahal Palace Hotel u Mumbaju 2008, sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. 
Dev Patel (“Slumdog Milionaire”) igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju. U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. 
Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada. 
Film je prikazan na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije čak 10 minuta.

Inspirisan dokumentarcem ,,Preživeti Mumbaj”, radnja filma odvija se u hotelu u kome imućna klijentela i osoblje bivaju zarobljeni od strane terorista. Njihova okrutnost predstavljena je bez ulepšavanja, pogotovo u momentima kad hladnokrvno ubijaju goste hotela. Imamo priliku da vidimo kako skoro venčani bračni par Dejvid i Zahra, proživljavaju agoniju, ostavivši bebu sa dadiljom na spratu. Tu je i ruski biznismen, ženskaroš koji daje filmu humoristični dodatak. Svaki lik je uplašen i ranjiv, ali i hrabar na svoj način.

Reditelj Entoni Maras, vesto pokriva svaki ćošak, i na realan način prikazuje sav užas ovog dogadjaja. Svaki pucanj i eksplozija deluju na nas nestvarno živo.

Нема коментара:

Постави коментар