петак, 24. мај 2019.

13. ТУРНЕЈА СЛОБОДНА ЗОНА

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА,
ВЕЛИКИ ХОЛ у 20.30 ЧАСОВА
27.5. ЛЕТО
28.5. БЕРГМАН, ГОДИНА ЖИВОТА
29.5. ТРАНЗИТ
улаз слободан





13. Турнеја Слободна зона по градовима Србије
13. Турнеја филмског фествала Слободна зона биће организована од средине априла до краја јуна у преко 50 градова и места у Србији. Током два и по месеца публика из свих крајева земље имаће прилику да потпуно бесплатно погледа најбоље филмове за које се током 14. издања фестивала Слободна зона који је у новембру одржан у Београду, Новом Саду и Нишу тражила карта више.
Понедељак, 27. мај
Leto poster
Предводник овогодишњег избора, који ће током априла, маја и јуна обићи Србију, је филм "Лето" који је свечано отворио новембарски фестивал у Београду, Новом Саду и Нишу. У питању је играно остварење о руском новом таласу које осликава љубав, бунт и рокенрол у Лењинграду осамдесетих.
 Уторак, 28. мај 
Bergman poster
На репертоару ће се наћи и шведски документарац "Бергман: година живота", о години када је Ингмар Бергман, један од највећих и најгенијалних редитеља свих времена био у замаху своје каријере и снимио два ремек дела, режирао четири позоришна комада и водио буран љубавни живот.
 Среда, 29. мај
Tranzit plakat
Још један светски хит који Турнеја доноси, а који фимска критика назива “новом Казабланком” јесте филм "Транзит", најпознатиијег немачког редитеља Кристијана Пецолда, о избеглици из Немачке која преузима идентитет убијеног француског писца и покушава да пронађе његову жену.

13. Турнеја, организује се у сарадњи са локалним организаторима, у биоскопима, домовима културе, културним центрима, школама, галеријама, невладиним организацијама. Места и градови које ће Турнеја посетити су: Неготин, Врњачка Бања, Панчево, Зрењанин, Чачак, Пријепоље, Лазаревац, Јагодина, Врање, Лесковац, Бечеј, Кањижа, Петровац на Млави, Аранђеловац, Суботица, Сремска Митровица, Рума, Краљево, Шабац, Смедерево, Крупањ, Зајечар, Обреновац, Ивањица, Вршац, Лозница Бајина Башта, Инђија, Ужице, Мокрин, Крушевац, Бачка Паланка, Нови Бечеј, Руски Крстур, Мионица, Димитровград, Сјеница, Нови Пазар, Жабаљ, Горњи Милановац, Пожега, Сомбор, Ириг, Параћин, Прокупље, Ваљево, Оџаци, Пожаревац, Младеновац, Бор, Крагујевац итд.

Нема коментара:

Постави коментар