четвртак, 17. јануар 2019.

ПОЗОРИШТЕ: ТРИПТИХ - ТРИ ЛИЧНЕ ПРИЧЕ

ПЛАВО ПОЗОРИШТЕ- БЕОГРАД
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКА ДВОРАНА, камерна сцена
субота, 19. јануар у 20.00 часова
Улаз је уз бесплатну улузаницу која се може подићи на билетарници Културног центра "Брана Црнчевић"


ПЛАВО ПОЗОРИШТЕ из Београда

Триптих – три личне приче

Режија: Ненад Чолић
Асистенти: Јелена Мартиновић, Марко Поткоњак
Извођачи: Вера Јовановић, Стојан Симић, Дарко Николић
Ритам и музичка подршка: Марко Поткоњак
Оркестар: Војислав Ђорђевић, Теодора Баљак, Ненад Срећковић, Тибор Илић, Вера Мићић, Светислав Ђорђевић, Огњен Јовановић
Костим: Ивана Чолић
Оперативни директор: Дубравка Вујиновић

Представа – презентација едукативног рада Плавог позоришта са Културно-уметничким друштвом глувих Београда „Радивој Поповић“.

Плаво позориште је 2016. године отпочело сарадњу са КУД-ом глувих Београда „Радивој Поповић“. Та сарадња се одвијала кроз позоишне радионице, разне тематске сусрете и друге садржаје, да би свој највиши ниво постигла у последњем периоду заједничким радом на покушају да се знаковни језик стави у функцију савременог  позоришног израза, али на један специфичан начин. Та специфичност се огледа у интенцији да и знаковни језик, кроз  истраживачки процес који је иманентан савременом позоришту, добије своју адекватну савремену димензију која је различита и може се рећи на неки начин креативна у односу на свој конвенционални израз. Знаковни језик, кроз један стваралачки процес, такође може да стигне до своје алтернативне форме у односу на свакодневни уобичајени начин извођења, исто онако како се то догађа у процесу креирања и истраживања у језику чујућих људи. Сарадња, заједнички труд и одређена  вера, као и ентузијазам који се осећао у раду, су доказ да је то могуће исто толико као и резултат до којег смо дошли. Триптих – три личне приче је представа – презентација која је до сада најрадикалнији поступак у простору педагошког рада са младима у агенди Плавог позоришта. Верујемо да је слична ситуација и са искуствима даровитих посвећених чланова КУД-а глувих Београда „Радивој Поповић“. Зато постоје сви услови да се наша сарадња настави и развија.

Ненад Чолић, Плаво позориште

Нема коментара:

Постави коментар