четвртак, 3. јануар 2019.

ФИЛМОВИ У 2Д И 3Д ПРОЈЕКЦИЈАМА

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКА ДВОРАНА
Улазница 250 динара

Петак, 4. јануар
ГРИНЧ у 16.00 часова
ГРИНЧ у 18.00 часова
АКВАМЕН у 20.00 часова
БОЕМСКА РАПСОДИЈА у 22.00 часова

Субота,5. јануар
ГРИНЧ у 16.00 часова
КРЦКО ОРАШЧИЋ И ЧЕТИРИ КРАЉЕВСТВА у 18.00 часова
АКВАМЕН у 20.00 часова


ГРИНЧ
СИНХРОНИЗОВАНО!

Universal Pictures и Ilumination представљају нам феноменалну анимирану авантуру, базирану на књижевним, празничним класицима доктора Суса.

Оригинални наслов: Dr. Seuss' The Grinch
Дужина трајања филма: 90 мин
Држава/Година: УСА/2018
Жанр: анимирани, породични, комедија
Глумци: Милан Тубић, Небојша Илић, Мина Лазаревић, Зоран Kесић
Режисери: Scott Mosier, Yarrow Cheney

ГРИНЧ је прича о необичном мрзовољном цинику који креће у мисију да украде Божић, а чије се срце до краја те авантуре мења захваљујући необузданом духу девојчице која верује у Божић и чаролији празника. Духовит, топло и визуелно очаравајући филм причаће нам универзалну причу о празничном духу и несавладивој снази оптимизма. Гринч живи усамљеничким животом у својој пећини, а једино ко му прави друштво је његов верни пас, Макс. Пећина је препуна изума и иновативних справа које задовољавању његове свакодневне потребе, а једино када среће своје суседе јесте када остане без хране и мора да иде до града у набавку. И сваке године, пред Божић, Гринча све више и више нервира све већа и светлија и гласнија празнична атмосфера. Kада град објави да је у плану украшавање три пута веће јелке него до тада, Гринч схвата да је једино шта му преостаје како би себи обезбедио мало мира и тишине, да украде Божић. Kако би то извео, решио је да се маскира у Деда Мраза.


КРЦКО ОРАШЧИЋ И ЧЕТИРИ КРАЉЕВСТВА

Једино што Kлара жели је кључ, јединствени кључ који може да отвори кутију која садржи драгоцени поклон.

Оригинални наслов: The Nutcracker and the four Realms
Дужина трајања филма: 99 мин
Држава/Година: УСА/2018
Жанр: породични, авантура, фантазија
Глумци: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew Macfadyen, Helen Mirren, Morgan Freeman
Режисер: Lasse Hallström

САДРЖАЈ
Златна нит, која јој је показана на годишњој забави њеног кума, Дроселмајера, одвешће је у непознати и мистериозни паралелни свет. У том свету Kлара упознаје војника по имену Филип, банду мишева и регента који владају у три краљевства: Земљи пахуљица, Земљи цвећа и Земљи слаткиша. Kлара и Филип мораће да ослободе четврто краљевство, које терорише Мајка Медењак, да врате Kларин кључ и да успоставе хармонију.


АКВАМЕН

Аквамен је још једна фантастична и акцијом набијена авантура студија Wарнер Брос. У  главној улози је Џејсон Момоа а филм је режирао Џејмс Ван.

Оригинални наслов: Aquaman
Дужина трајања филма: 143 мин
Држава/Година: УСА/2018
Жанр: акција, авантура
Глумци: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman
Режисер: James Wan

САДРЖАЈ
Аквамен открива причу у којој млади Артур Kари сазнаје да је наследник трона подводног краљевства Атлантиде у које се мора вратити и спасити свој народ. Уз Џејсона Момоу у улози краља мора, у филму се појављује још велики број фантастичних глумаца. Орма (Ocean Master) глуми Патрик Вилсон, Амбер Хард глуми краљицу мора Меру, а Вилијан Дефо је Акваменов савезник, Вулко. Добитница награде Оскар Никол Kидман глуми краљицу Атлану, док је Темуера Морисон преузео улогу Акваменовог оца.


БОЕМСКА РАПСОДИЈА


Прича о настанку легендарне британске рок групе Queen, и њеном фронтмену Фредију Меркјурију.

Оригинални наслов: Bohemian Rhapsody
Дужина трајања филма: 134 мин
Држава/Година: УСА/2018
Жанр: драма, биографски, мјузикл
Глумци: Rami Malek, Ben Hardy, Gwilym Lee, Joe Mazzello, Lucy Boynton
Режисер: Bryan Singer

САДРЖАЈ
„Боемска рапсодија“ је биографски филм који слави групу Queen, њихову музику и изванредног фронтмена Фредија Меркјурија, који је пркошењем и разбијањем стереотипа постао један од најобожаванијих забављача на планети. Kроз пресек култних песама и револуционарног звука, филм такође прати и метеорски брз развој и успон бенда, укључујући и експлозију тог истог метеора у време када се Фредијев животни стил отео контроли, али и тријумфални повратак концертом на Live Aid-у, када је Меркјури, гледајући у очи своју смртну болест, повео бенд у један од најзначајнијих и најфасцинантнијих наступа у историји рок музике. Уз стално јачање наслеђа бенда, који је увек био више као породица, група Queen, у сваком тренутку, па и данас, неисцрпно надахњује бројне сањаре, аутсајдере и љубитеље музике. У улози Фредија Меркјурија нашао се Рами Малек, звезда серије Мр. Робот, који невероватно подсећа на енергичног фронтмена групе Queen,. Малек ће заправо певати у филму, али ће његов глас бити допуњен Фредијевим.


Нема коментара:

Постави коментар