субота, 1. децембар 2018.

Изложба слика Душана Чавића "Метаморфоза"

Субота, 1. децембар у 20.00 часова
Велики хол Културног центра "Брана Црнчевић"
Улаз је слободан


 
МЕТАМОРФОЗА
Душан Чавић



Душан Чавић - Чава, рођен је 7.6.1981. године у Новом Саду. Завршио је Школу примењене уметности у Шапцу, одсек гравер. Од малена се бави уметношћу, сликарством, муралима, бојеним рељефима... 
Излагао је на 30-ак заједничких изложби, учествовао у раду 10-ак ликовних колонија и хуманитарних акција. Изложба траје до 15. децембра.
Слике Душана Чавића на први поглед делују као "слике хаоса", ни потпуно апстрактне, ни потпуно конкретне, ишчитавају се постепено кроз препознатљиве облике од којих су најчешћи људски лик и фигура. Човек је уметнику полазиште али и исходиште. Његово сликарство носи једноставну поруку: човек се бори са морем сила али успева да изрони. Таква порука не може се пренети без снажног контраста боја, без површина које наглашавају структуру материје и композиција које чврсто држе све ликовне елементе у хармоничној целини. 
Слике Душана Чавића носе лични печат у трагању за смислом живота. Уметник препознаје "малог човека" и у себи и у нама и благонаклоно, кроз слику, гледа на његову непрестану борбу за опстанак.
Љиљана Војводић, академска вајарка 
Награде:
2016. године - Трећа награда на Румском ликовном салону ( Културни центар "Брана Црнчевић" Рума )
2017. године - Прва  награда на Румском ликовном салону ( Културни центар "Брана Црнчевић" Рума )


Нема коментара:

Постави коментар