уторак, 14. август 2018.

Монодрама ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА

организатор: Градска библиотека "Атанасије Стојковић" Рума
Велики Хол Културног центра "Брана Црнчевић" Рума
Уторак, 14. август у 20 часова
Улаз слободан


  ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА

У склопу манифестације КУЛТУРНО ЛЕТО 2018 биће изведена монодрама ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА Јовице Јашина, глумца из Зрењанина, насталој по мотивима књиге "Писма из Србије“ Бојана Љубеновића, у организацији Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" из Руме.

"Писма из Србије“ збирка од 103 сатиричних писама која су најпре на странама хумора излазила у „Вечерњим новостима“, а потом и преточена у књигу, која је до сада доживела више издања и добила најзначајније књижевне награде у области сатире.
Главни јунак ове представе је измишљени странац, који хирушком прецизношћу, на духовит и луцидан начин, сецира српску стварност, указујући публици на овдашње парадоксе, аномалије, мане и врлине.
Духовит је на момент, а сатиричан све време и обрнуто, па се публици чинило да се уместо у позоришту налази пред великим огледалом у коме непрестано види себе.
Јовица Јашин је рођен 1949. године у Зрењанину, а дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду, одсек позоришна продукција (Организацију сценско уметничких делатности), али се поред овог посла далеко више бавио и бави позоришном и филмском глумом. Радио је у Кикинди, Тузли, а од 1993. године игра у Зрењанину, где је једно време био и управник Народног позоришта "Тоша Јовановић".

Нема коментара:

Постави коментар