среда, 1. август 2018.

8. РУМФЕСТ

ВИНСКА УЛИЦА
ГРАДСКИ ТРГ
ОРГАНИЗАТОР: ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ РУМА
Четвртак 2. и Петак 3. август 2018.
КОНЦЕРТ 

МИЛАН Топаловић ТОПАЛКО
БАЛКАНИКА

ОРГАНИЗАТОР: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ГРАДСКИ ТРГ
Четвртак 2. август 2018. 21 час

КОНЦЕРТ 

Драгица Радосављевић ЦАКАНА и Етно групе „Шара“
Жељко ВАСИЋ

ОРГАНИЗАТОР: ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ РУМА
ГРАДСКИ ТРГ
Петак 3. август 2018. 21 час


Осми по реду „Румфест“ одржаће се на Градском тргу у Руми 2. и 3. августа (четвртак и петак). Фестивал финих укуса, добре капљице, а надасве гостопримљивих и расположених људи залази сад већ у оне препознатљиве и традиционалне манифестације којима се радује и које се редовно посећују. Богатом програму „Културног лета“ који намени за сваког понешто, манифестација „Румфест“ дода ону шарену, разигранију ноту и претвори Градски трг у стециште разноврсне музике, укуса, боја и добре енергије. Дводневни и динамични садржаји на располагању су од јутарњих часова када се у такозваној Винској улици могу пазарити производи вредних људи ових наших крајева – од вина, меда и колача, па до рукотворина. Како је већ опште познато, 2. и 3. у месецу су и дани када се у Руми одржава Вашар, па није на одмет посетити и ову вишевековну манифестацију. Предвече атмосфера поприма фестивалски карактер и као и претходних година, посетиоце „Румфеста“ очекују концерти домаћих извођача. Ове године, заједничким напорима Туристичке организације општине Рума и Културног центра Рума, обезбеђена су четири извођача. Прве вечери ће се за добро расположење побринути Милан Топаловић Топалко (21.00h) и „Балканика“ (22.30h), док су за друго вече планирани наступи Драгице Радосављевић Цакане и Етно групе „Шара“ (21.00h) и Жељка Васића (22.30h).
Туристичка организација општине Рума наставља са промовисањем културних и природних вредности Руме, али и сремског региона. Захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација реализоваће се пројекат „Промоција туристичких ресурса општине Рума и региона Срема и подстицање унапређења рецептивне туристичко-угоститељске понуде кроз локалне манифестације и организовану промо туру за госте из Словеније“. У дане „Румфеста“, поред многобројних гостију из околних места, наш град ће бити домаћин и гостима из Словеније који ће у Руми боравити четири дана. За то време упознаће се са туристичким вредностима не само општине Рума, него и Срема.
Поред Министарства покровитељ манифестације је локална самоуправа Општине Рума као и Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Нема коментара:

Постави коментар