среда, 10. мај 2017.

ČAJ U 8 - DAMIR IMAMOVIĆ

KULTURNI CENTAR RUMA
VELIKI HOL
Četvrtak, 11. maj u 20.00 časova
Ulaz slobodan



Damir Imamović, smatra se predvodnikom novog sevdaha, muzičkog talasa moderne interpretacije bosanske tradicionalne pesme koga je pokrenuo Mostar Sevdah Reunion, a nastavili su ga Amira Medunjanin, Božo Vreća i grupa Divanhana. Ono što ističe ovog autora i njegov Sevdah Takht je originalan istraživački pristup sevdahu, kojim stalno pomeraju granice i ruše tabue vezane za tradicionalnu bosansku kulturu. Damir Imamović je tokom svoje dosadašnje karijere održao niz veoma zapaženih nastupa širom sveta.

Damir potiče iz čuvene sarajevske porodice Imamović, unuk je Zaima Imamovića jednog od najuticajnijih pevača u istoriji sevdaha. Upravo rad na monografiji svog dede, koju je pisao zajedno sa Farahom Tahirbegovićem 2004. godine, ga je uveo u svet Sevdaha a kasnije i u svet profesionalnog bavljenja muzikom. Pored muzike Damir se bavi i vođenjem radionice SEVDAH LAB, produkcijom albuma bosanskih sazlija i autor je knjige "Sevdah".

Ovaj harizmatični umetnik nastupiće pred rumskom publikom u okviru programa Čaj u 8 u četvrtak, 11. maja u 20.00 časova. Damir je trenutno na svetskoj turneji gde promoviše svoj novi album "Dvojka" koji je pobrao sjajne kritike širom planete i koji je ovom ovom umetniku i njegovom Sevdah Takhtu doneo zasluženu slavu. 

Нема коментара:

Постави коментар