среда, 17. мај 2017.

Књижевно вече 7. ДАНИ СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ И КУЛТУРЕ
Традиционална манифестација "Дани словенске писмености и културе" биће одржана ове године од 19. до 27. маја. 


Манифестација посвећена афирмацији културе, филозофије и уметности свих словенских народа, једно је од културних обележја нашег града. 

Као и претходних година организатори из Градске библиотеке "Атанасије Стојковић", под покровитељством Општине Рума, су се потрудили да понуде програм који ће, на најбољи могући начин, представити богатство културне баштине словенских народа.

Културна јавност ће бити у прилици да се упозна са књижевним, музичким, ликовним, сценским и фолклорним достигнућима словенских народа. Свечано отварање манифестације биће уприличено 19. маја, у Културном центру од 20 часова, када ће пред Румљанима традиционалну беседу говорити академик Матија Бећковић.


Директор Градске библиотеке Атанасије Стојковић" Жељко Стојановић се захвалио на подршци Општини Рума и свим установама културе и удружењима која учествују у организацији овогодишње манифестације.

"Успели смо у намери да ово не буде манифестација Градске библиотеке, већ нешто што припада свим грађанима Општине Рума. Хвала локалној самоуправи на свесрдној подршци при организацији, али и Културном центру "Рума", Завичајном музеју и удружењу Ворки тим, као и свим нашим школама, које су узеле учешће у програмима. Верујем да ће сви програми бити изузетно посећени, јер ће бити много занимљивих предавања о историји, књижевности, традицији, народним предањима, а имаћемо и две пројекције квалитетних филмова, које Румљани нису имали прилику да погледају у свом граду, а које нам је уступио Руски дом у Београду", казао је директор Стојановић.

Свечаном отварању манифестације 19. маја ће претходити изложба икона и калиграфских радова ученика ОШ "Душан Јерковић" и ССШ "Бранко Радичевић" у холу Културног центра, у 19:30 часова.


Свечано отварање - програм


 7. "Дани словенске писмености и културе" - програм
-20. мај Пројекција филма "Турски гамбит", Џаник Фајзијев
20 часова - Хол КЦ Рума
-21. мај Пројекција филма "Државни саветник", Филип Јанковски
20 часова - Хол КЦ Рума
-22. мај Проф. др Мило Ломпар: "Руска тема код Црњанског"
19 часова Читаоница Градске библиотеке
-23. мај Проф. др Драган Стојановић: "Швејк ће да победи"
19 часова Читаоница Градске библиотеке
-24. мај Проф. др Љубинко Раденковић: "Вампир у српској народној традицији"
19 часова Читаоница Градске библиотеке
-25. мај Проф. др Тања Поповић и Корнелија Ичин:"Велики рат у руској књижевности"
19 часова Читаоница Градске библиотеке
-26. мај Проф. др Бојан Јовановић: "Креманско пророчанство"
19 часова Читаоница Градске библиотеке
-27. мај Свечано затварање манифестације
Ученици и професори ОМШ "Теодор Тоша Андрејевић" у Руми
18 часова Хол КЦ Нема коментара:

Постави коментар