петак, 23. децембар 2016.

Predstava “Gozba”

KULTURNI CENTAR RUMA
VELIKA DVORANA
26. decembar 2016. 20 časova
ulaznica: 700 dinara



Predstava “Gozba” 
Zvezdara teatar Beograd
režija: Veljko Mićunović
pisac: Filip Vujošević
ponedeljak, 26. decembar, 20 sati
Velika dvorana KC-a u Rumi
Cena ulaznice: 700 dinara


“Gozba” je komedija Zvezdara teatra u kojoj igraju Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Slaven Došlo, Olga Odanović, Isidora Simijonović i Tamara Krcunović.

O predstavi:

Komad „O propasti srpske radničke porodice“ je napisan 2000. godine. U novoj produkciji u Zvezdara teatru, na predlog reditelja Veljka Mićunovića, izvodi se pod imenom „Gozba“ dok je podnaslov originalni naziv drame u kome je izmenjena jedna reč: „O propasti srpske savremene porodice“.

Naizgled nebitna intervencija govori upravo o suštini promena kroz koje je naše društvo prošlo u prethodnih petnaestak godina. Nekada, priču o porodici koja jedva sastavlja kraj sa krajem i neumorno igra igre na sreću, nadajući se da će tako pronaći izlaz iz gotovo beizazlazne situacije, bilo je jedino logično staviti u milje propale radničke porodice. Drugačije ne bi bilo uverljivo. Jedino je za radničku klasu bilo rezervisano to postojanje na marginama društva praćeno verom u višu silu koja će doneti boljitak. Za građane je bilo nešto drugo, prefinjenije i sa više dostojanstva.

Danas, čini se, ova priča funkcioniše ako je smeštena u bilo koju prosečnu srpsku porodicu, nezavisno da li se radi o „radničkoj“ ili „građanskoj“. Drugim rečima, radnici su postali građani, građani su ostali građani, tako da su sada svi zajedno građani. I svi su savremeni. I svima zajedno je preostalo jedino da veruju u višu silu.





Нема коментара:

Постави коментар