среда, 28. децембар 2016.

Додела награде Градске библиотеке “Атанасије Стојковић”, Рума


У четвртак, 29. децембра, у 12 часова у Градској библиотеци “Атанасије Стојковић” доделиће се награда за најбољи првонаписани роман. Овогодишњи добитник је књижевник из Батајнице, Дарко Суџум, за роман “Триптихон Грозоморе”. Његов роман издаће се у 700 примерака, у издаваштву саме Библиотеке.

Победник 5. књижевног конкурса "Атанасије Стојковић" је роман са радним насловом "Триптихон грозоморе", аутора Дарка Суџума из Батајнице. Роман је својеврсна хроника дешавања на овим просторима, а посебно место у њему заузима Батајница.

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" ову награду додељује за рукопис романа на српском језику аутору који до сада у својој библиографији нема објављен роман. Награда се додељује у знак сећања на Атанасије Стојковића, аутора првог романа у српској књижевности, по коме Установа и носи име.

Жири за доделу књижевне награде ''Атанасије Стојковић'', састављен од књижевника Момира Васиљевића, Тодора Бјелкића и Ђоке Филиповића, донео је једногласно одлуку о додели овогодишње награде ''Атанасије Стојковић'', казао је директор Градске библиотеке Жељко Стојановић.

"Претходне године су три романа равноправно конкурисала за награду и комисија је четири пута гласала да би дошла до победника. Овог пута то није био случај. Комисија није имала тежак задатак, јер је роман Дарка Суџума далеко надмашио остале рукописе пристигле на конкурс. Тиме се не умањује вредност преосталих девет рукописа пристиглих на конкурс, већ се само констатује велика убедљивост Суџумовог писања", појаснио је Стојановић.

Нема коментара:

Постави коментар