четвртак, 7. март 2024.

Концерт КВАРТЕТ "МАЕСТРЕ"

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Велики хол
Петак, 8. март у 20.00 часова
Улаз је сободан

Концерт

КВАРТЕТ "МАЕСТРЕ"


Квартет “Маестре” је необичан састав који је плод дугогодишњег пријатељства четири професорке МШ ”Петар Кранчевић” из Сремске Митровице и чине га:
Милда Кузминац, мр Душанка Гавриловић, клавир, Зорица Опачић, тамбура и Јелена Влаовић, флаута.

Жеља за дружењем, музицирањем и уживањем у лепоти квалитетне музике резултирала је енергијом и добрим вибрацијама које су заштитни знак овог састава. Репертоар чине разноврсна дела: популарне класичне композиције, обраде популарних мелодија из различитих жанрова музике, концерт презентације најпопуларнијих дела Лудвига ван Бетовена, дела музичке баштине српског народа: Мокрањца, Биничког, Бајића и других. Маестре литературу прилагођавају свом саставу пишући самостално аранжмане. Значајнији наступи су: Божићни концерт у организацији Удружења Немаца у децембру 2023 и 2022, Концерт у Сремској Митровици поводом 50 година од оснивања Галерије “Лазар Возаревић” у новембру2023, Концерт у Дому културе у Неготину у октобру 2023, Концерт у Новом Бечеју у септембру, Дани цинцарске културе у Кући Краља Петра у Београду у мају 2023, Концерт на Малти у октобру 2022, Нушићијада у Ивањици 2021, Велика сала Задужбине Илије М. Коларца у Београду где су позване као гости више пута, новосадски Студио М када је истовремено снимљена и радијска емисија као и материјал за емисију ТВ Нови Сад, концерти у Београду (Установа културе “Вук Стефановић Караџић”, више пута су узеле учешће на Добротворном базару у организацији ИWЦ, Интернационалног удружења жена, одржаног на Београдском сајму), Руми (“Чај у 8”), концерт (музичко-сценско дело) поводом обележавања 250 година од рођења Лудвига ван Бетовена и тако даље.
Квартет „Маестре“ су одржале и донаторске концерте у родном граду: “Љубав сликана нотама” у Галерији “Лазар Возаревић” а такође и концерт у Позоришту “Добрица Милутиновић” који је обезбедио значајна финансијска средства за реновирање сале Музичке школе “Петар Кранчевић”. Значајни су и концерти остварени по добијеном конкурсу Интернационалног клуба жена, када је реализовано пет концерата у домовима за стара лица широм Војводине, а такође је купљен и дониран електрични клавир Музичкој школи “Петар Кранчевић”. Квартет “Маестре” се бави и едукативним концертима, промоцијама класичне музике и инструмената. Одржале су низ концерата намењених искључиво узрасту ученика средњих школа у домовима ученика у Сремској Митровици, Сомбору, Вршцу, Зрењанину, Нишу и Лесковцу.
Циљ наступа квартета “Маестре” је приближавање класичне музике публици кроз популарне композиције обрађене у новом аранжману и презентоване у необичном инструменталном саставу, обрада популарних мелодија из различитих жанрова музике, као и сарадња са другим уметницима.

Нема коментара:

Постави коментар