четвртак, 2. децембар 2021.

ПРЕДСТАВА "КЊИГА О МИЛУТИНУ "

Културни центар "Брана Црнчевић" Рума
Велика дворана у 20.00 часова
Среда, 15. децембар 2021.
улаз 1000 динара 



Звездара театар - Београд
КЊИГА О МИЛУТИНУ 
први део
Писац: Данко Поповић
Игра: Ненад Јездић
Режија: Егон Савин

Реч редитеља
Егон Савин:

"Много година после 1914. и почетка Првог светског рата Милутин се у мислима враћа на дан када су звона звонила са свих страна и позивала људе у рат. Он, протагонист и приповедач присећа се болних тренутака који су обележили његов, али и животе многих других. Он покушава да нађе одговоре на питања која су мучила српског сељака и домаћина. Овај необразован али мудар и праведан сељак којем је најважније у животу бринути о мајци, жени, имању; отхранити волове, напунити амбар и сачувати образ. Једноставним и емотивним реченицама Милутин доноси страшне слике рата, мери догађаје својим мерилима и указује не само на бесмисленост рата у којем је победа остварена десетковањем војске и народа, жртвовањем омладине већ и о лаковерности народа који поведени идејом велике државе јужних Словена, остављају своје вољене борећи се и гинући за „више” циљеве које ни сами себи не могу објаснити. Његов глас је глас разума – он се оштро супротставља „хероизму” који је плаћен хиљадама живота и слави стеченој нестанком половине становништва Србије. „Књига о Милутину” је антиратна представа" !

Цена улазнице је 1.000 динара
(купљена улазница важи и за позоришну представу "Зврк"  27.12.2021. године)
Радно време билетарнице: сваки дан од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час, осим недељом када билетарница не ради

Културни центар "Брана Црнчевић" Рума
Велика дворана у 20.00 часова
Понедељак, 27.12.2021. 

Виктор Лану
ЗВРК  
дуодрама

Играју: Марко Јањић и Ненад Пећинар

Представа траје 70 минута.
Продукција: „Лава АДС“, Нови Сад

Представа „Зврк“, француског писца, редитеља и глумца Виктора Лануа (Victor Lanoux),  у реализацији и извођењу Марка Јањића и Ненада Пећинара, настала је уз велику помоћ ИНФАНТ фестивала, а на иницијативу Тијане Делић.
 
Апокалипса. Човечанство је уништено загађењем, вирусима, пуцањем озонског омотача и разарајућим земљотресима. Природа је учинила своје. У импровизованом склоништу, негде у шуми напуштених зграда, два мушкарца, вероватно последњи људи на планети и случајни познаници, суочавају се са још мало конзерви хране, флаша воде и кисеоника што им је преостало, улазећи при том у сукобе који су својствени само човеку, попут похлепе и жеље за владањем, сукобе због којих је целокупно човечанство доведено до потпуног нестанка.

Нема коментара:

Постави коментар