уторак, 12. октобар 2021.

ЧАЈ У 8 - ДУО МОДЕРАТО

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
велики хол
среда 13. октобар 2021. у 20 часова
улаз слoбодан

ЧАЈ У 8

ДУО МОДЕРАТО

Основна музичка идеја, коју негује дуо Модерато, је заснована на стилизацији и обрадама етно песама Србије и ширег простора Балкана. Поред ових песама у програму су заступљене и ауторске композиције, инспирисане нашим уметничким наслеђем. До сада су објављена четири албума. Први „Милкано“ други „Игра за двоје“, трећи „Интима“ и четврти ,,P.S. Post Scriptum“ за националну издавачку кућу ПГП – РТС.
Током свог музичко-сценског рада остварили су значајну уметничку сарадњу са нашим познатим уметницима: Оливер Њего, Раде Шербеџија, Бранислав Лечић, Слободан Тркуља, Мики Манојловић, Љубиша Стојановић-Лоуис, Жељко Самарџић, хор Србадија из Бијељине. Учествовали су у познатој ТВ серији „Стижу долари,, и били гости у емисијама код Мире Адање – Полак и Тимофејев. Од концерата и наступа у земљи и иностранству издвајају се - „Мокрањчеви дани“ у Неготину, „Guarnerius“ - центар лепих уметности Јована Колунџије, Звездара театар, концерт у амбасади Канаде, концерт у Копенхагену, концерт за наш конзулат у Шведској – Малме и Хелсинборг, концерт у Никозији - Кипар. Наступ у амбасади Румуније, концерт у Тирани. Наступили су у Београдској Арени испред групе VaYa Con Dios. Одржали самосталне концерте у Народном позоришту и Сава центру у Београду. Наступали на JAZZ фестивалу - Nisville 2018 г.
Милан Игњатовић је члан Удружења ликовних уметника Србије УЛУС и до сада је излагао на бројним колективним и индивидуалним изложбама у својој земљи, као и у иностранству. У последње време све је више заокупљен дигиталном уметношћу и графиком. За своју колекцију дигиталних слика освојио је прву награду на фестивалу „Art Tech“ у Панчеву, 2002. године, док је 2004. године освојио „Пролећну награду“ друштва ликовних и примењених уметника галерије Стара Капетанија из Земуна. На пољу педагогије, поред дугогодишњег рада у школи, оснивач је ДЕЛИС-а, дечијег фестивала ликовних уметности у Земуну. Председава Активом ликовних педагога Земуна. Сликар, наставник уметности и композитор, живи и ради у Земуну (Београд). Поред рада у школи и сликања, музиком се бави и као композитор и као гитариста.
Јасмина Мима Врбанић је дипломирала на Факултету музичких уметности у Београду, одсек виолончело. Чланица је оркестра опере Народног позоришта у Београду. Повремено сарађује са оркестром Горана Бреговића и Здравка Чолића.

Нема коментара:

Постави коментар