петак, 13. септембар 2019.

ПОЗОРИШТЕ ПЕТРИЈИН ВЕНАЦ

Културни центар "Брана Црнчевић"Рума, 
Велика сала
понедељак 16. септембар 20 часова
Цена улазнице је 800 динара


ПЕТРИЈИН ВЕНАЦ 
Атеље 212 Београд
Режија: Бобан Скерлић

Играју: Јована Гавриловић, Марта Бјелица, Милица Михајловић, Тихомир Станић, Игор Ђорђевић, Иван Марковић, Исидора Минић, Бранислав Зеремски, Владислав Михаиловић и Јелена Ракочевић

О представи:

У овом читању Петрију играју три глумице, три лица жене у друштву, а да је кроз њих жена сваки пут маргинализована, али у новом контексту.
"Фасцинирана сам колико је та жена једноставна. У комбинацији с интуицијом, то је неко ко је срчан, пун љубави, топлине и тако учествује у свом животу, у свој пуноћи и снази", сматра Марта Бјелица која игра младу Петрију. "У данашње време, када сви заузимају неке анемичне стaвове, ова прича о Петрији испливала као некаква песма о слободи, о јаким костима и леђима, доброј циркулацији... Одједном пожелиш да нешто урадиш, да се дубоко замислиш, а мени то баш недостаје у данашњем животу и позоришту," каже Јована Гавриловић, у представи градска Петрија. "Живимо у свету који је доста формиран бесом, захтевима и очекивањима од живота, а овде причамо причу о жени која не полаже право ни на какву срећу, просто не полаже право на живот, али га ни не трпи, него једноставно живи. Тако изгледа човек који може да преживи живот, јер он је потпуно несносан ако га трпиш без ведрине, хумора, самоироније, без свести да ти ништа није обећано", говори Милица Михајловић, која игра најстарију Петрију, удовицу.
На 64. позоришном фестивалу “ Стеријино позорје“ у Новом Саду, представа „Петријин венац“ Драгослава Михајловића/Миле Машовић Николић у режији Слободана Скерлића је освојила четири награде:

ЈОВАНА ГАВРИЛОВИЋ награду за глумачко остварење за улогу „Петрије градске“;
ИВАН МАРКОВИЋ награду за младог глумца за улогу Добривоја;
ТАТЈАНА РАДИШИЋ награду за костим;
ТИХОМИР СТАНИЋ награда продуцентске куће “ Scomediasco “

Нема коментара:

Постави коментар