понедељак, 10. јун 2019.

13. ТУРНЕЈА СЛОБОДНА ЗОНА

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА,
ВЕЛИКИ ХОЛ у 20.00 ЧАСОВА
10.6. СРБЕНКА
11.6. ТРИ ЛИЦА
12.6. НАЈБОЉИ ОРТАЦИ
улаз слободан




Понедељак, 10. јун
СРБЕНКА
Редитељ: Небојша Слијепчевић
Земља: Хрватска
Srbenka plakat
У зиму 1991. године у Загребу је убијена дванаестогодишња девојчица српске националности. Четврт века касније редитељ Оливер Фрљић режира позоришну представу о том случају. Пробе постају колективна психотерапија, а дванаестогодишњој глумици Нини се чини као да се рат никада није завршио.
Уторак, 11. јун
ТРИ ЛИЦА
Редитељ: Jafar Panahi
Земља: Иран
Tri lica plakat
Иако је Џафару Панахију од 2010. године забрањено да снима филмове, он наставља са радом без одобрења иранских власти. Његов најновији филм, „Три лица“, је на Канском фестивалу прихваћен са ентузијазмом. Режисер се поново нашао за воланом, овог пута у друштву иранске глумице Бехназ Џафари, и њих двоје крећу на пут у једно село на граници са Азербејџаном. Млада девојка Марзије Резаи се путем видео поруке обраћа редитељу. Она би хтела да студира глуму и чак бива примљена на студије глуме. Међутим, њени родитељи поштујући традицију намеравају да је удају и на тај начин стају на пут њеној жељи. Три лица је road movie против патријархата и представља филмску оду глумицама и свима који то желе да буду.
Среда, 12. јун
НАЈБОЉИ ОРТАЦИ
Редитељ: Toby MacDonald
Земља: Велика Британија
Najbolji ortaci plakat
Само најјачи опстају је главна филозофија у енглеском мушком интернату у Калдермаунту. Ако ниси снажан, атлетски тип, ти си губитник. То нико не зна боље од штребера Амберсона, који је био на дну школске друштвене лествице од када га сећање служи. Амберсонов живот се окреће наглавачке када се у школи појави Агнес, неодољива ћерка наставника француског. Одједном Амберсон постаје љубавни посредник између Агнес и Винчестера, школске звезде и спортског хероја. Винчестер дефинитивно има изглед којим може да освоји Агнес, али Амберсон има харизму. Да ли ће Амберсон имати храбрости да јој призна истину и покаже ко је у ствари?

Нема коментара:

Постави коментар