среда, 27. фебруар 2019.

6. РУФ - Изложба уметничке фотографије

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА,
ВЕЛИКИ ХОЛ
четвртак 28. фебруар, 20.00 часова
улаз слободан




6. РУФ - Изложба уметничке фотографије румских фотографа


На овогодишњој шестој по реду изложби уметничке фотографије, РУФ (Румска Уметничка Фотографија ), која има за циљ промовисање рада најталентованијих ауторе из румске општине, било да се они аматерски или професионално баве фотографијом, учествује 14 аутора који ће бити заступљени са 40 радова. Са жељом да ауторима са територије румске општине пружи прилику да презентују и изложе своје радове широј јавности, Културни центар „Брана Црнчевић“ је 2014. године покренуо и организовао изложбу под називом РУФ. Аутори ни овога пута нису били омеђени нити ограничени у избору тема и мотива, као ни технике (аналогна и дигитална, колор и црно-бела фотографија, итд), а једино је прецизно одређен формат  и број радова којима се за РУФ конкурише.
У времену напретка технологије и опреме, ширења и бујања друштвених мрежа, наметнуте брзине и темпа живљења, фотографија је постала неизоставни део свакодневнице. Оно што није фотографијом забележено и није јавно објављено, готово да се није ни догодило. Но, РУФ није место за фотографије лошег квалитета,  оне радове настале неквалитетном опремом, мобилним телефоном, радове чији је стандард просечан и чији домет ипак остаје на нивоу личне успомене  довољне за кућни фото албум, и који није у могућности да досегне и задовољи  потребни, тражени уметнички ниво. На уштрб квантитета, Културни центар се јасно одредио и усмерио ка квалитету, дајући из године у годину публици и поклоницима фотографије, прилику да сагледају и добију јасан пресек о кретању и размишљањима румских аутора уметничке фотографије, о њиховим стремљењима, одговорима на нове изазове и виђењу природе, света и човека у њему. 
Изложба ће моћи да се погледа до 10. марта ове године. Радно време Галерије: сваки дан од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час, осим недеље.

Нема коментара:

Постави коментар