четвртак, 26. јул 2018.

Филм ЛЕПОТА ПОРОКА

РУМСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2018
ВИП Кинотека 5: Лепота Порока (1986)
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Субота 28. јул 2018. у 19.00 и 21.00
МАЛА ДВОРАНА
(рестауриран и дигитализован домаћи филм који се приказује у сарадњи са Југословенском кинотеком и ВИП оператером)
Улаз бесплатан


 
 ЛЕПОТА ПОРОКА

Жанр: драма
Дужина трајања филма: 105 минута
Земља порекла: СФРЈ
Режија: Живко Николић
Улоге: Мира Фурлан, Милутин Караџић, Петар Божовић, 
Мира Бањац, Ева Рас, Борислав Стјепановић, Инес Котман, 
Ален Нури, Весна Пећанац, Мики Крстовић, Мило Мирановић


Реч је о југословенском класику из 1986. године, који је својевремено окупио великане нашег глумишта попут Петра Божовића, Мире Фурлан, Мире Бањац, Милутина Миме Караџића, Миодрага Микија Крстовића, Еве Рас, Весне Пећанац, Боре Стјепановића, Добриле Ћирковић, Јасне Бери, Боре Беговића, Мила Мирановића и других.

Ово филмско остварење окарактерисано је као комедија и врло огољено представља, с једне стране традиционални начин живота у црногорским брдима, а с друге онај у приморју који је лишен свих моралних вредности.

Пројекат „Вип Кинотека“, који је настао у сарадњи компаније Вип мобиле и Југословенске кинотеке, има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја.

Овим пројектом, који тренутно обухвата десет филмских остварења снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа. До краја ове године биће дигитално рестаурирано још пет филмских остварења, која су обележила српску и регионалну кинематографију.


Нема коментара:

Постави коментар