петак, 1. децембар 2017.

Film FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN/ CIKLUS: UDAHNI ŽIVOT


PETAK– PONEDELJAK 1 – 4. DECEMBAR 2017
VELIKI HOL KULTURNOG CENTRA RUMA, 20hFRANCUSKI FILMSKI KARAVAN
ciklus: UDAHNI ŽIVOT

PETAK 1. DECEMBAR- POLINA ŽIVI ZA PLES
SUBOTA 2. DECEMBAR- TAMARA
NEDELJA 3. DECEMBAR- VIDETI SVET
PONEDELJAK 4. DECEMBAR- POLOŽI MATURU PEVAJUĆI


VORKI TIM RUMA u saradnji sa FRANCUSKIM INSTITUTOM U SRBIJI, ogranak u Novom Sadu


Projekat Francuski filmski karavan jedan je od najznačajnijih projekata Francuskog Instituta i funkcioniše još od 2012. Glavni cilj projekta je da promoviše savremene francuske filmove i da omogući što većem broju ljudi, kako u velikim, tako i u manjim sredinama, da se upoznaju sa francuskim jezikom i kulturom. Filmovi su predstavljeni u okviru tematskih ciklusa i privlače brojnu publiku koja se mahom sastoji od mladih ljudi u potrazi za kvalitetnim programima izvan uobičajene ponude.
Svi ljubitelji francuske kulture i kinematografije moći će da pogledaju nova filmska ostvarenja u okviru Karavana francuskog filma pod nazivom “Udahni život!”.
Udahni život!“ je ciklus o viziji sveta današnje omladine. Sastoji se od filmova sa kojima mladi mogu da se identifikuju, a oni malo stariji da otkriju njihov jedinstveni i iznenađujući pogled na današnje društvo.


PETAK 1. DECEMBAR 2017. KC, 20h
POLINA ŽIVI ZA PLES (2016, 108’) (drama- fikcija)
Režija: Valeri Miler, Angelin Prejocaj
Igraju: Anastasia Shevtsova, Juliette Binoche, Aleksei Guskov…
Rusija, 90-tih godina. Strogi i zahtevni treninzi profesora Bojinskog učiniće Polinu plesačicom klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom Boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će je duboko dodirnuti i promeniti joj život.
 
SUBOTA 2. DECEMBAR 2017. KC, 20h
TAMARA (2016, 100’) (komedija)
Režija: Aleksandar Castanjeti
Igraju: Eloiz Marten, Rajan Benseti, Silvi Testud
Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri…. 

NEDELJA 3. DECEMBAR 2017. KC, 20h
VIDETI SVET (2016, 98’) (drama)
Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen
Igraju : Soko, Arien Labed
Dve mlade devojke u vojnoj službi, Aurora i Marin, se vraćaju iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi « zaboravile rat », međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja…
Prema zvaničnom izboru filmskog festivala u Kanu 2016, ovo je drugi film sestara Kulen, posle filma „ 17 devojaka“.


PONEDELJAK 4. DECEMBAR 2017. KC, 20h
POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (2013, 82’) (dokumentarni)
Režija: David Andre
Igraju: Gael Bridu, Karolin Brimo, Nikola Durden, Aleks Margole, Rakel Mot…
Položi maturu pevajući, film je koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

organizacija: VORKI TIM RUMA
tehnička podrška: KULTURNI CENTAR RUMA

Нема коментара:

Постави коментар