четвртак, 14. септембар 2017.

Манифестација СИОНСКА САБРАЊА 2017

У организацији радија Епархије сремске „Српски Сион“ и Удружења грађана „Алтернатива Ру“ одржаће се Православни фестивал у Руми, 16. септембра, на празник Светог Јоаникија – првог Патријарха српског, под називом „Сионска сабрања 2017 – фестивал Вере Наде и Љубави“.

Фестивал ће бити добротворног карактера, а надамо се да ће у годинама пред нама заживети и постати вишедневни догађај.

Идеја водиља фестивала је управо сабирање свих људи добре воље, помоћ ближњима и порука да смо сви једнако вредни пред Богом.

Сва средства, приходована од фестивала, биће усмерена деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Ове године, у реализацији фестивала помоћи ће нам СПЦО Рума – храм „Силаска Светог Духа на апостоле“, „Завичајни музеј Рума“, „Студио Берар“ из Новог Сада, Туристичка организација Општине Рума, Независни филмски центар „Ворки тим“ из Руме, дечији црквени хор „Благослов“ из Сремске Митровице, певачка група „Јефимија“ из Шапца, друштво за афирмацију инвалида „Феникс“ из Старе Пазове, предавачи др Александар Раковић, хаџи Никола Мијовић и Дејан Вучетић (Дарквуд Даб), Небојша Мастиловић (група „Пирг“), група „Врело“, рок састави „Други Долазак“, „Фалконс“, „Есхатон“ и „Бјесови“, као и витешки ред „Бели орлови“ из Сремске Митровице на челу са Слободаном Маринићем, који ће посетиоцима фестивала омогућити да виде српске средњовековне реквизите са снимања серије „Немањићи“.

Фестивал ће се одржати на три различите локације у Руми, и то у храму и порти храма „Силаска Светог Духа на апостоле“, „Завичајном музеју Рума“ и излетишту „Борковац“.


Овом приликом, позивамо све добронамерне људе да подрже и помогну реализацију догађаја „Сионска сабрања 2017 – фестивал Вере Наде и Љубави“, у складу са својим могућностима, на жиро рачун број 160 – 359423 – 59 код Банке Интеза, и/или самим присуством, сећајући се речи Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа: „Где су двоје или троје, сабрани у Моје име, тамо Сам и Ја са њима (Матеј 18:20)“.

Све приложнике и добротворе који су на било који начин помогли организацију нашег Сабрања, навешћемо у продужетку овог описа, у нади да ће им Господ платити за њихово добро дело.

Досадашњи приложници и добротвори:

Студио Берар
Спортски савез Општине Рума
Д.О.О. Матић, А. Цесарца 47 Рума
ГАС Рума

Фото Стар Рума

Фото Флеш Рума
Културни центар Рума

Столарија Савић

Бука под Румом
НИНТЕЛ Служба безбедности Сремска Митровица

Независни филмски центар „Ворки тим“ Рума
Alfasof Рума

Nordic coffee house

Harold’s Mr. Stinking Goat
Кафе Клеопатра
Mister X
Коноба

Горан Кордић
Ђура Дрвеница
Владимир Ђукановић, ЦИАК Рума

Фриго Жика

Бетекс Рума
Пенема Рума

Медијски пријатељ фестивала: радио Слово љубве
Улазница за концерт је 200 динара, чиме помажете деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.








Нема коментара:

Постави коментар