уторак, 1. август 2017.

Manifestacija RUMFEST 2107

РУМФЕСТ- РУМА
организатор: Туристичка организација општине Рума
среда и четвртак 2. и 3. август 2017.


Sedmu godinu za redom, zakazana za 2. i 3. avgust 2017. godine, manifestacija „Rumfest“ će i ove godine obogatiti  program „Kulturnog leta“  i upotpuniti sadržaje koji se nude sugrađanima i posetiocima Rume.
Kroz ovakve manifestacije cela opština ujedno dobija mogućnost da predstavi kulturnu baštinu, tradicionalne zanate, običaje i lokalne proizvode, naročito vina i mesne prerađevine. Na taj način se direktnom promocijom podstiče njihovo očuvanje. Shodno tome, posebno obeležje ovogodišnjeg „Rumfesta“ je obeležavanje jubileja, 270 godina postojanja rumskog Vašara. Davne 1747. godine carica Marija Terezija je kroz posebnu privilegiju ustanovila četiri datuma za održavanje Vašara. Od prošlosti prema sadašnjosti Vašar je proširio datume održavanja i danas se održava svakog 2. i  3. u mesecu i predstavlja svojevrstan brend naše opštine. U ova dva dana u Rumi se okupi oko 30.000 ljudi iz različitih delova regiona, tražeći i pazareći prema želji i potrebi, a u ponudi je bukvalno sve, od igle do lokomotive. Turistička organizacija opštine Ruma je zato odlučila da ovogodišnji „Rumfest“ posveti vekovnom simbolu Rume, preklapajući datume i organizujući događaje koji će Vašar predstaviti na najbolji način i slikom preneti sa Vašarišta na Gradski trg, odnosno u Kulturni centar „Brana Crnčević“. Od 3. do 5. avgusta u holu Kulturnog centra u Rumi, posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija inspirisanih Vašarom, a zabeleženih okom fotografa amatera našeg grada. Na ovoj izložbi  mogu se pogledati i fotografije nastale za vreme održavanja „43. Borkovačke kolonije“ održane 2015. godine u organizacii Zavičajnog muzeja Ruma, sa temama Vašar,  Fijakerijada i pejzaži Rume i okoline, kroz umetničku fotografiju kao način izražavanja.
Vinska ulica postavljena na Gradskom trgu svojim sadržajima tradicionalno obogaćuje „Rumfest“.
Kao i prethodnih godina i ovogodišnji „Rumfest“, svojim prisustvom uveličaće predstavnici nekoliko udruženja vinskih vitezova, koji će svoju IV Konfereciju održati upravo u našem gradu.
Za završetak oba dana manifestacije organizator je obezbedio bogat kulturno – umetnički program.
Pozivamo Vas da posetite „Rumfest“ i izaberete nešto za Vas – vino, izložbu, koncert ili ono već provereno: od svega po malo!

Program:
2.8.2017. godine, Gradski trg Ruma
  • od 10 h-23h  – Vinska ulica
  • 21 h –  koncert Jelene Tomašević i NS Big Benda
3.8.2017. godine, Gradski trg Ruma
  • 10 h – 23h  Vinska ulica
  • 21 h – Koncert grupe „Garavi sokak“
3.8. – 5.8.2017. godine, Kulturni centar „Brana Crnčević“, Ruma
  • Izložba fotografija sa motivima Vašara 
 

Нема коментара:

Постави коментар