уторак, 26. децембар 2017.

Концерт АНИП "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"- РУМА

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ИЗВОЂАЧКОГ САСТАВА
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКА ДВОРАНА
Четвртак 28. децембар 2017. 19.00 часова
УЛАЗ 300 ДИНАРА




У четвртак 28. децембра са почетком у 19 часова, у Великој сали Културног центра „Брана Црнчевић“ Рума одржаће се Новогодишњи концерт Извођачког састава Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић“ из Руме.

Као што је традиција на крају календарске године АНИП је припремио интересантан програм са новим кореографијама, песмама и музиком. Концерти су прилика да се сумира и покаже оно што су чланови Извођачког састава припремали у претходној сезони. Гости концерта биће КУД „Вук Караџић“ из Темерина.

КУД ‘’Вук Караџић’’ из Темерина представља центар за одржавање српске традиције кроз игру, песму, музику и друге елементе народног, културног и уметничког стваралаштва, као симболе једног народа који стварају заједнички идеал, и тако теже одржавањукултурног и националног идентитета.

Фоклорни ансамбли КУД-а ‘’Вук Караџић’’ кроз аудио-визуелни приказ, демонстрирају свој дух и своју филозофију традиције.

Дечји ансамбли, користећи ранија искуства, оживљавајући народне игре које су се некад играле, одржавају богате играчке традиције наших народа и надахнута њима, стварају своје варијанте или пак нове игре, уносећи дух свог времена. Уз многобројне и садржајне активности, деца се упознају са културно-историјским наслеђем, стичу добро искуство, пријатељства.


Нема коментара:

Постави коментар