уторак, 11. август 2020.

7.FESTIVAL MISTER VORKY 2020- ONLINE IZDANJE

 19- 23. август 2020.



7. Фестивал једноминутног филма "Мистер Ворки", одржаће се од 19. до 23. августа, али овог пута, због здравствене ситуације, у онлајн форми.

Публика ће моћи путем сајта Vorky team и вимео канала да прати овогодишњи такмичарски и ревијални програм, а селектор фестивала Марко Kостићредитељ и филмски критичар, одабрао је 80 најбољих једноминутних филмова, од укупно 200 колико их је било пријављено. На традиционалном великом фестивалу малог филма биће приказана остварења из чак 29 земаља света.

"И поред здравствене кризе, ове године су пријављени филмови били најдуховитији до сада", каже селектор фестивала Марко Костић и напомиње да овогодишњи избор показује да социјална неизвесност може само бити подстицајна за редитеље најкраћих филмова.

"Аутори са осећајем за иронију, способни да тежину егзистенције обраде драмским хумором, а ситуацију кућне изолације поистовете са појмом критичке дистанце, буде оптимизам када је будућност кратких форми у питању", сматра Костић.

Поред једноминутних филмова, овог пута, фестивал ће употпунити и краткометражни филмови(дужи од минут, краћи од 25 минута), а у такмичарској конкуренцији је 10 остварења.

Овогодишња тема фестивала је Седам величанствених - Хероји Холивуда.

имболичким примером каријере Славка Воркапића, овог авангардног, а истовремено класичног холивудског уметника, програме седмог издања фестивала назвали смо Седам величанствених – Хероји Холивуда, као наш шаљиви допринос највећој прекоокеанској кинематографији и улогама малих и великих филмова у њој".

Важно је рећи да ће публика филмове посредством сајта моћи да гледа у терминима који се налазе у програму фестивала и да ће након тога они бити брисани са сајта.

Програм фестивала

Нема коментара:

Постави коментар