среда, 24. јул 2019.

ИЗЛОЖБА СЛИКА ШЕСТОРО УМЕТНИКА

Петак, 26. јул у 19.00 часова
Галерија Културног центра "Брана Црнчевић"
улаз слободан




ИЗЛОЖБА СЛИКА ШЕСТОРО УМЕТНИКА


Момир Кнежевић је рођен 19. августа. 1949. године у Петровићима Црна Гора. Учио је зидно сликарство код сликара Наума Андрића. Дипломирао је 1981. године на Наставничком факултету у Никшићу. 1982/83.године студирао је на Академији ликовних уметности у Прагу. Дипломирао је 1986. године на Академији уметности у Приштини. Специјализације имао у Прагу, Загребу, Мадриду. Добитник је 10 награда и похвала за сликарство. Излагао је копије фресака на 12 самосталних изложби у земљи и иностранству. Излагао је слике на 61 самосталних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је на више од 300 колективних изложби у земљи и иностранству. Радио је као професор на Фркултету уметности у Приштини и на Ликовној академији у Требињу. Члан је удружења ликовних умјетника Црне Горе и Србије.

Миодраг Зубац је рођен 1951. године у Аранђеловцу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду 1976. године. Члан је УЛУС-а од 2001, Удружења ликовних уметника Аранђеловца, УЛУБ-а и Шумадијског културног центра у Крагујевцу. Један је од оснивача Удружења уметника и поштовалаца уметности „Арт форум”. Члан је београдског удружења „Сергеј Јовановић”. Учесник је многобројних ликовних колонија и хуманитарних акција у земљи и иностранству. Један је од оснивача знамените ликовне колоније „Орашац”. До сада је самостално излагао 19 пута, а учествовао је на више од сто колективних изложби у Србији и иностранству. Добитник је три значајне награде из области ликовне уметности и Јулске награде града Аранђеловца, 2008. године, за допринос ликовној уметности. Слике Миодрага Зубца налазе се у бројним приватним и јавним колекцијама у земљи и иностранству. О његовом стваралаштву објављивано је и писано у разним домаћим и страним часописима и публикацагјам: „ Le Monde diplomatique”, „Србија - национална ревија”, „Траг”, „Змајевац”, „Стварност” итд.

Веселин Рајовић је рођен 7. јануара 1956. Године у Бару (Црна Гора). Дипломирао је на Наставничком факултету у Никшићу, одсек сликарство код професора Николе Гвозденовића. Дипломирао је на Академији уметности у Приштини 1984. године код професора Муслима Муслићија, одсек сликарство. Излагао је слике и цртеже на 39 самосталних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је на више од 200 колективних изложби у земљи и иностранству. За свој стваралачки рад награђиван више пута. Ради као редовни професор на Факултету уметности у Приштини (Звечан – Косовска Митровица) на предмету „вечерњи акт“. Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС)

Снежана Гроздановић је рођена 1970. године у Смедеревској Паланци. Факултет ликовних уметности и постдипломске студије завршила је у Београду 1997. године, одсек сликарство. Члан је УЛУС-а од 1995. године. Излагала је на 27 самосталних и на преко 200 колективних изложби у држави и иностранству. Учесник је већег броја ликовних колонија. Добитник је више награда из области цртежа и сликарства. 

Жарко Вучковић је рођен 1963. године у Книну. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду на катедри за сликарство 1987. године а постдипломске студије је завршио 1990. године. Самостално је излагао 38 пута и учествовао је на више од 500 колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је 35 награда за сликарство и цртеж.Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС). Редовни је професор на Факутету уметности у Приштини – Звечан.

Зоран Тодор је рођен 11. јануара 1959. године у Смедеревској Паланци. Завршио је уметничку школу Ђорђе Крстић у Нишу 1978.године. Дипломирао је на Факултету примењених уметности, одсек графике, у класи професора Божидара Џемерковића, 1984. године. Добитник је 8 награда за цртеж и сликарство. Имао је до сада 18 самосталних изложби и преко 100 колективних изложби у земљи и иностранству. Члан је УЛУС-а.

Изложба ће моћи да се погледа до 4. августа 2019. године
Радно време Галерије: сваки дан од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час, осим недеље.


Нема коментара:

Постави коментар