петак, 24. мај 2019.

6. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЈЕДНОМИНУТНОГ ФИЛМА "МИСТЕР ВОРКИ"

29. мај - 2. јун (Среда- Недеља)
Завичајни музеј Рума у 19 часова и Мала дворана Културног центра у 20 часова
Улаз слободан




ŠESTO IZDANJE FESTIVALA MISTER VORKY
29. maj- 2.jun 2019.
Zavičajni muzej Ruma i Kulturni centar „Brana Crnčević“ u Rumi


Međunarodni festival jednominutnog filma Mister Vorky biće održan po šesti put od 29. maja. do 2. juna u Zavičajnom muzeju Ruma i Kulturnom centru „Brana Crnčević“ u Rumi.

U dva takmičarska programa, prema izboru selektora Festivala, filmskog reditelja Marka Kostića, biće prikazano 120 najkraćih svetskih filmskih ostvarenja. Od ove godine pokreće se i novi program kratkog filma EXTRA 9413, koji će biti prikazan u nedelju 2. juna, pre proglašenja pobednika Festivala.

O nagradama festivala odlučivaće međunarodni tročlani žiri u sastavu: Ivan Ramljak (Hrvatska) programski urednik zagrebačkog Tuškanca i reditelj dokumentarnih filmova, Dragan Dimčić (Srbija) montažer i predavač na Fakultetu dramskih umetnosti i Goce Cvetanovski (Severna Makedonija) filmski reditelj i producent.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je PRIRODA I FILM, u okviru koje će biti prikazano nekoliko kratkometražnih filmova kao i dugometražni dokumentarni i animirani filmovi.

Od ove godine festival će trajati 5 dana i prva dva dana nazvali smo prolog Festivala, i deo je pratećeg programa. Prvi gosti će nam biti iz mreže PRAVO NA VODU, sa kojima ćemo razgovarati i puštati filmove na temu VODE, u Zavičajnom muzeju Ruma.

Od pratećeg programa izdvajamo prezentacije članova žirija, prezentaciju KRALJEVSKOG FILMSKOG FESTIVALA sa gostom Vladimirom Radovanovićem i muzički nastup beogradskog benda KRALJ ČAČKA, kao i mali koncert filmske muzike u izvođenju rumskog muzičara Miroslava Zoraje. Takođe, biće upriličena prateća izložba „Vorkapić – PRIRODA NA FILMU“, o kojoj će govoriti Dragomir Janković, istoričar umetnosti.

Za vizuelni dizajn plakata i nagrade festivala pobrinuli su se i ove godine lokalni umetnici Dejan Delić i Branislav Crvenković, uz pomoć animatora Mihajla Dragaša, koji je bio zadužen za animiranu špicu festivala, voditelj programa je Boško Negovanović.

Osnivač i organizator festivala je Nezavisni filmski centar Vorky Team iz Rume, koji neumorno nastavlja svoju misiju propagande života i dela velikana filmske umetnosti – Slavoljuba Slavka Vorkapića, od svog nastanka 2005. godine.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Ruma a su-organizatori su Zavičajni muzej Ruma i Kulturni centar „Brana Crnčević“ Ruma. Lokalni partneri i medijski sponzori su takođe dali svoju podršku festivalu Mister Vorky.



Нема коментара:

Постави коментар