уторак, 23. април 2019.

ЧАЈ У 8: Дуо БраВе Самба

Пролећни циклус
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКИ ХОЛ
четвртак 25. април 20 часова
улаз слободан



Дуо БраВе Самба 

Весна Вучуревић - флаута
Бранко Барнић - гитара


Дуо БраВе Самба настао је у јесен 2017.године. Окосницу музичке литературе коју изводи овај ансамбл чине ноте далеке Аргентине и Бразила. Вођени идејом да публици дочарају и приближе чудесан свет и заводљиви ритам Латинске Америке, дуо је одржао премијерни концерт фебруара 2018. год. у Барокној сали општине Зрењанин. Затим су уследили наступи на фестивалу "Циркулирање" у Вршцу, међународном фестивалу хорова "Слободан Бурсаћ" као и запажени наступ у Цетињу.

Биографије :

Весна Вучуревић рођена је 1980.године у Зрењанину. Магистрирала је 2006.године у класи проф.Љубише Јовановића на Факултету музичке уметности у Београду. Добитник је награде ФМУ из фонда Бруно Брун за најбољег студента постдипломских студија. Имала је соло реситале и запажене наступе на скоро свим значајнијим фестивалима и концертним салама у земљи и региону (Коларац, Галерија Прогрес, Галерија Српске академије наука и уметности, Подгоричко културно љето, Барски Љетопис, Будва ,,Град театар", КоторАрт....) Током школовања осваја бројне награде и лауреате на републичким, савезним и међународним такмичењима, као солиста и као камерни музичар. Била је финалиста престижног такмичења "Jeunesses Musicales" у Букурешту 2003 године. Усавршавала се на семинарима код водећих светских флаутиста (М. Кофлер-Аустрија, Јанош Балинт-Мађарска, Мичел Дебост -УСА, Кетлин Честин -УСА, Аурел Николет - Швајцарска, Јири Валек - Чешка, Еје Кауфелдт - Шведска, Гунила вон Бар – Шведска....) Од 2004.године запослена је у Музичкој школи ,,Станислав Бинички" у Београду.Члан је Певачког друштва "Преподобни Рафаило Банатски" из Зрењанина и Зрењанинске филхармоније.

Бранко Барнић дипломирао је на Академији Уметности у Новом Саду, у класи професора мр. Зорана Крајишника. У току основних студија а и касније, учествовао је на семинарима, мастер-класовима и радионицама светски реномираних гитариста као што су: Одаир Асад, Павел Стеидл, Роланд Дyенс, Душан Богдановић, Мирослав Тадић, Скот Тенант. У јесен 2013. године одлази на даље усавршавање у САД где најпре стиче „Перформер“ диплому на Универзитету у Индијани - "Jacobs School of Music", у класи маестра Ернеста Битетија, а затим завршава мастер студије на Миннесота Универзитету у Миннеаполису, у класи професорке Маје Радованлије. За време пост-дипломских студија био је асистент на катедри за гитару, где је држао групну и индивидуалну наставу гитаре, и Историју Рокенрола.Концертно активан од 2003. је наступао као солиста, члан разних камерних ансамбала (дуо са флаутом, виолином, трио гитара) и као солиста са оркестром. Од 2013. активно наступа у Америци соло и у дуу са гитаристкињом Миленом Петковић. Дуо је остварио много наступа, од којих су значајнији "Lower Town Classics" (2015), "MAGEF-IN" (2015), "Minnesota Guitar Society Guitarathon" (2016) и неколико снимака за "Guitar Salon International" у Лос Анђелесу (2017). Значајно тежиште његових активности је свакако и педагошки рад. У периоду од 2004. до 2013. био је запослен у музичкој школи "Јосиф Маринковић", на месту професора гитаре. Ученици из његове класе освајали су награде на такмичењима, а неки су наставили студије у земљи и иностранству. У периоду 2015-2017 предавао је гитару на " Тhe Saint Paul Conservatory of Music" и у музичкој школи "St. Joseph’s" у Саинт Паул-у, Миннесота. Од септембра 2017. предаје гитару у музичкој школи "Јосиф Маринковић" у Зрењанину.


Нема коментара:

Постави коментар