среда, 13. март 2019.

ЧАЈ У 8- АРС ФУТУРА, трио ХАРМОНИКА

Пролећни циклус
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
ВЕЛИКИ ХОЛ
четвртак 14. март 20 часова
улаз слободан


"ЧАЈ У 8"



Трио хармоника "Арс Футура"

Савремен и модеран трио хармоника чине Василије Стаменковић, Марко Дражић и Дамир Васиљевић Тоскић. Од 2013. године, трио активно наступа и осваја значајне награде у Србији и иностранству на међународним фестивалима и такмичењима. Концертна динамика триа се огледа у наступима и концертима широм Србије, на престижним концертним подијумима, свакако најзначајнији је наступ у задужбини Илије М. Коларца. Запажени су и наступи у емисијама РТС – а, као и сарадња са телевизијом „Храм“, у виду културно – уметничке емисије "Стубови културе". Целовечерњи концерт триа на јубиларном десетом музичком фестивалу „ЛЕДАМУС“ у Лесковцу, донео је реверзибилну синергију публике и извођача, звука хармонике и експресивног музичког тока. Интенција деловања триа је активна популаризација хармонике, музике за хармонику и естетских уметничких вредности са јасном гравитацијом ка високим уметничким и професионалним достигнућима.
Чланови триа су носиоци бројних признања и победници такмичења из различитих музичких дисциплина. Активно делују и као солисти у разлицитим музичким инструменталним инвенцијама, али и као успешни педагози у срединама у којима живе и раде (Лесковац, Лазаревац и Рума) и заједно са својим ученицима освајају престижне награде и постижу запажене разултате у нашој земљи и иностранству.
Репертоар триа, који се резонује кроз аутентичан и продоран звук хармонике чине композиције различитих музичких епоха, модерне композиције за трио хармоника, али и бројне транскрипције и обраде популарних композиција.

Нема коментара:

Постави коментар